Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meksika'daki başkanlık modeli mercek altında

Meksika'daki başkanlık modeli mercek altında

GÜNDEM Haberleri

Meksika ziyaretinde mevkidaşıyla görüşen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a bu modeli incelemesi talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Latin Amerika'ya gerçekleştirdiği turun Meksika durağında gündem başkanlık sistemi oldu. Meksika Devlet Başkanı Enrique Nyeto, ülkesindeki başkanlık sisteminin özelliklerini anlattı. Erdoğan da bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a bu modeli incelemesi talimatını verdi. Meksika'da başkan, 6 yıl süreyle seçiliyor ve ikinci bir dönem görev yapamıyor. Başkan resmi olarak devletin ve hükümetin başı. Ayrıca silahlı kuvvetlerin komutanı. Sistemde başkan yardımcısı da yok. Bakanlar kurulunda; kabine, içişleri, program, bütçe, finans ve kamu kredi sekreterlikleri bulunuyor. En önemli görev, içişleri sekreterinin.. Mevcut liderin görev süresinin sonunda bu ismin başkan olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Devlet Başkanı, önemli yasama konularını görüşmek üzere kongreyi olağanüstü toplantıya çağırabiliyor. Yasama ise, iki meclisli. ABD'de de olduğu gibi her iki meclis de yasa yapılması sırasında tartışma ve onama yetkisine sahip. Senato'da 128, Milletvekilleri Meclisinin 500 üyesi var. Milletvekilleri 3 yıllığına seçiliyor. nbsp;
Buket Güven ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...