Bu illerde okullar tatil edildi!

Bu illerde okullar tatil edildi!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Tüm yurdu etkisi altına alan şiddetli kar yağışı, öğrencileri sevindirdi. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı illerdeki okullar tatil edildi.

Sibirya soğukları Türkiye'yi dondurdu. Yurdu etkisi altına alan kuvvetli kar yağışı, okulları tatil etti. İşte eğitime ara veren iller...


BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ
Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki tüm okullarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okullara bugün ara verildiği belirtildi. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, ilçelerde okulların nbsp;


Konya'nın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Beyşehir, Derebucak, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Yalıhüyük ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
Kamuda çalışan engelliler, hamileler ve malul gazilerin de bir gün idari izinli sayılacağı aktarılan açıklamada, hava koşullarındaki gelişmelere göre alınan yeni kararların valiliğin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi.
Daha önce, Konya'nın Ilgın ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle çarşamba ve perşembe günleri, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Ahırlı, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 18 Şubat Çarşamba günü ara verildiği bildirilmişti.


- NEVŞEHİR'DE EĞİTİME KAR TATİLİ nbsp;
Nevşehir'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. nbsp;Nevşehir il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Çarşamba günü ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar. nbsp;


SAKARYA'DA 10 İLÇEDE OKULLARA BİR GÜNLÜK TATİL KARARI
SAKARYA ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı.
Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı alındı.
Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi'nde eğitime devam edilecek.




AKSEKİ'DE OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ
Antalya'nın Akseki ilçesinde elverişsiz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi. Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde gece başlayan yoğun kar yağışı, fırtına ve tipi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.


- YURTTA HAVA DURUMU nbsp;
Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. nbsp;
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı guney, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve Marmara'nın güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında ve Batı Akdeniz'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: nbsp;
Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1 nbsp;
İstanbul: Çok bulutlu ve kar yağışlı (Yağışların gece saatlerine kadar yer yer yoğun olması bekleniyor) 2 nbsp;
İzmir: Parçalı çok bulutlu 5 nbsp;
Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 13 nbsp;
Antalya: Parçalı çok bulutlu 8 nbsp;
Samsun: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2 nbsp;
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 5 nbsp;
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 0 nbsp;
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 9 nbsp;
AJANSLAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...