İsviçre polisinden HSBC'ye baskın

/ Kaynak: AA
İsviçre polisinden HSBC'ye baskın

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

İsviçre polisinin HSBC'nin Cenevre şubelerine kara para aklama iddiaları ile ilgili operasyon düzenlediği bildirildi.

Cenevre Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, HSBC'nin Cenevre şuberindeki hesaplara ilişkin soruşturma başlatıldığı ifade edildi.
Açıklamada soruşturmanın boyutunun büyüyebileceği de belirtildi.
HSBC'nin Cenevre'deki ofisinde çalışan bir bilgisayar uzmanı Herve Falciani tarafından 2007 yılında sızdırılan ve ortak bir medya çalışmasıyla kamuoyuna sunulan belgelere göre, bankacılık devi HSBC'nin 203 ülkeden toplam 106 bin müşterisinin toplamda 100 milyar doların üzerinde bir sermayeyi İsviçre'de gizli hesaplarda tutarak, müşterilerinin vergi kaçırmasına yardımcı olduğu ileri sürülmüştü.
HSBC'NİN VERGİ KAÇIRDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI
İngiltere'nin önde gelen uluslararası bankası HSBC'nin "varlıklı müşterilerinin İsviçre'deki hesapları üzerinden vergi kaçırmalarına yardımcı olduğu" iddia edildi. Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu bu hesapların kimlere ait olduğunun detaylarını açıkladı. Belgelere göre, HSBC'nin 10 ülkeden 30 binden fazla hesap aracılığıyla, zengin müşterilerin vergiden kaçmasına yardım ettiği ortaya çıktı. Bankanın İsviçre'deki merkezinde Türkiye'den 3 bin 105 hesap var ve değeri yaklaşık 3,4 milyar dolar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...