Musul'da çatışmalar sürüyor: 40 terörist öldürüldü!

/ Kaynak: AA
Musul'da çatışmalar sürüyor: 40 terörist öldürüldü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Musul'un Mahmur ilçesindeki çatışmalarda 40 terör örgütü IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

Mahmur Cephesi Peşmerge Komutanlarından Ziryan Şeyh Vesani, IŞİD'in bölgedeki Carullah, Tilerim ve Sultan Abdullah köylerini ele geçirmek için dün gece Peşmerge mevzilerine saldırdığını söyledi.
Çıkan şiddetli çatışmalarda 40 IŞİD militanının öldürüldüğünü belirten Vesani, örgüte ait çok sayıda kalaşnikof ve biksi türü silahları ele geçirdiklerini kaydetti. Vesani, çatışmalarda bir Peşmergenin hayatınını kaybettiğini, 5'inin de yaralandığını sözlerine ekledi.
Öte yandan Mahmur-Güver Cephesi Sorumlusu Sirvan Barzani, 4 saat süren çatışmalar sonrası IŞİD saldırılarının püskürtüldüğünü ifade etti. Barzani, tahminlerine göre 300 kişiden oluşan terörist grubu içerisinde Tunus ve Fas'tan gelen militanlar da olduğunu ileri sürdü.
Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor.
Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...