ABD'den Rusya'ya sert tepki

ABD'den Rusya'ya sert tepki

DÜNYA Haberleri

BM Güvenlik Konseyi, Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes anlaşmasını oybirliği ile onaylarken ABD, Moskova'yı ateşkesi ihlal etmekle suçladı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Rusya'nın anlaşmayı ihlal etmesi durumunda bunun Moskova'ya bedelinin ağırlaşacağını söyledi.
BM Güvenlik Konseyi'nde de Rusya'nın Minsk'te uzlaşıya varılan ateşkes taslağı oybirliğiyle kabul edilmesine rağmen BM temsilcileri arasında sert tartışmalar yaşandı.
ABD'nin BM nezdindeki büyükelçisi Samantha Power, 'tüm kalbiyle bu anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını' söyledi fakat Rusya'nın barışa olan bağlılığını kanıtlaması gerektiğini ifade etti.
Power, "Ayrılıkçıları silahlandırmaya son verin. Mevcut askerlerinize ek olarak sınır ötesine yüzlerce ağır silah göndermeye son verin. Yaptığınız şeyi yapmıyormuş gibi rol kesmeye son verin" dedi.
Power şöyle devam etti: "Rusya anlaşmaları imzalıyor sonra kendi yetkileri dâhilinde bu anlaşmaları baltalıyor. Rusya ulusların egemenliğini destekliyor sonra da komşusunun sınırları yokmuş gibi davranıyor."
Power, Rusya'nın 'Ukrayna'daki saldırıları destekleyip' ateşkes tasarısını öne sürmesini 'ironik' olarak tanımladı.
KAYNAK: BBC TÜRKÇE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...