Bosna'da terör operasyonu

/ Kaynak: AA
Bosna'da terör operasyonu

DÜNYA Haberleri  / AA

Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansı'na (SIPA) bağlı özel harekat polislerince Saraybosna, Maglay ve Bujim şehirlerinde operasyon düzenlendi.

SIPA'dan yapılan yazılı açıklamada, daha önce düzenlenen "Şam" kod adlı operasyonun devam niteliğindeki operasyon kapsamında, başkent Saraybosna'nın yanı sıra Maglay ve Bujim şehirlerindeki farklı adreslere düzenlenen operasyonlarda altı kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda belge ele geçirildiği bildirildi.
Açıklamada, Saraybosna'da dün gece yapılan operasyonda yaşları 18 ile 50 arasında değişen üç kişinin ve sabah saatlerinde Maglay ve Bujim'de yapılan operasyonlarda ise yaşları 22 ile 61 arasında değişen üç kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, "Gözaltına alınan şahısların terör eylemlerini finanse etmek, terör eylemleri teşvik etmek, terör eylemlerine katılmak üzere asker toplamak, terör örgütü oluşturmak, yabancı paramiliter oluşumlara katılmak ya da bu oluşumları kurmak suçlarını işlediklerinden şüphe duyulmaktadır" denildi.
SIPA yetkililerince sorgulanan şüphelilerin daha sonra Bosna Hersek Savcılığına sevk edilecekleri bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...