İstanbullular için meteorolojiden son uyarı!

İstanbullular için meteorolojiden son uyarı!

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da gün boyu aralıklarla, yer yer yoğun olarak devam eden kar yağışı, gece saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının kent genelinde yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Cuma günü iç kesimlerde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde ise hafif kar olarak görülecek yağış, akşam saatlerinden itibaren şehri terk edecek. Bugün en yüksek 1 derece olarak ölçülen sıcaklık, yarın en düşük eksi 2, en yüksek ise 3 derece olacak. Cuma günü en düşük 2, en yüksek 5 derece civarında seyretmesi beklenen sıcaklığın, hafta sonu itibarıyla 3-6 derece artarak mevsim normallerine çıkması bekleniyor.


Şehrin sahil kesimlerinde 5-10 santimetre olan kar kalınlığı, birçok ilçede 10-25 santimetre arasında ölçüldü. Çatalca ve Hadımköy'de ise beyaz örtünün 30 santimetreye kadar yükseldiği tespit edildi.


İlerleyen saatlerde kar kalınlığının daha da artması beklenirken, rüzgarla beraber zaman zaman tipi şeklinde seyreden kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi de 100 metrenin altına düşecek.


Bu arada yetkililer, vatandaşlar ve sürücüleri, don, buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.


İSTANBULLU YİNE PERİŞAN OLDU
İstanbul'da aralıklarla devam eden ve zaman zaman tipiye dönüşen kar yağışı ulaşımı engelliyor. Kar nedeniyle işlerinden erken çıkan vatandaşlar yine bir kabus yaşadı.


Metrobüs istasyonlarında yoğun kalabalıklar oluştu. Kar ve buzlanma nedeniyle Metrobüs seferleri de sağlıklı yapılamıyor.Avcılar Beylikdüzü arasında metrobüsler durdu. TEM otoyolu Mahmutbey Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ediyor. Rampalarda kalan üç tır trafiğin durmasına neden oldu.


Metro elektirik arızası nedeniyle sefer yapamayınca yolcular vagonlarda mahsur kaldı. Metro arızası giderildi seferler başladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...