Erdoğan'dan AB'ye tepki: Pohpohlama, paradan bahset paradan

Erdoğan'dan AB'ye tepki: Pohpohlama, paradan bahset paradan

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Türkiye'nin mültecilere yardımını övmekle yetinen AB'ye 'elinizi cebinize atın. Bu ifadelere karnımız tok' çağrısı yaptı

FAD'ın lojistik merkezini açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mültecilere gereken desteği vermeyen Avrupa'ya sert çıktı. Avrupa ülkelerini iki yüzlü tavrından dolayı eleştiren Erdoğan kısaca şunları kaydetti: nbsp;
nbsp;AVRUPA'YA: nbsp;Suriye'de, Filistin'de, Mısır'da, Irak'ta içlerinde çocukların olduğu herkesi katleden herkesi huzurlarınızda lanetliyorum. Zulümden kaçarak hayatlarını ve onurlarını korumak için Türkiye'ye sığınan herkes öz kardeşimiz ile aynı mesafededir. Şu anda Avrupa'da yaşayan Suriyeli mülteci sayısı 130 bin. Burada 2 milyon. Yaklaşık 5.5 milyar dolar harcadık. Sadece 250 milyon dolar dışarıdan geldi. Hani insan hakları evrensel beyannamesi. Neredesiniz? Bir araya geldiğimiz zaman bizi pohpohluyorlar. 'Yaptıklarınız her türlü takdirin üzerindedir' diye. Gerçekten bu kadar insana bakıyorsun her türlü övgünün üzerinde. Paradan bahset paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsunuz. Bizden de bu kadar destek olsun demiyorsun. Bu ifadelere bizim karnımız tok. Zaten size güvenerek de bu adımları atmadık. Bizim medeniyetimizde bu var.
nbsp;OBAMA'YA: nbsp;ABD'de iki kardeş ve bir enişte aynı evin içinde İslam karşıtları tarafından şehit edildi. Ses çıkmadı. Ses çıkmayınca biz de Meksika'dan seslendik. Dedik ki, 'ne zaman sesiniz çıkacak. Failini arayıp bulmayacaksınız?' Üç saat sonra ses çıktı, vaka bu. Ortadoğu, Afrika kimsenin hesaplaşma yeri olarak kullanılamaz. Batı'da ölen de 1 can, burada ölen de 1 can. Paris'te ölen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldıranların Suriye'de ölen 350 bin kişiyi görmezden gelmesi insani değildir. Bu ateş eninde sonunda herkese değecektir.
nbsp;KILIÇDAROĞLU'NA: nbsp;Siz bakmayın Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizi ülkemizde misafir ettik diye 'ihanet' diyenlere. Siz bakmayın başbakan olduklarında Suriyelileri ülkelerine göndereceklere. Onlar ensar, muhacir ne demektir bilmezler. Onlar milletimizin gönül kapısının ne kadar açık olduğunu bilmezler. Bunları bilmedikleri için bunlar bu ülkede hiçbir zaman başbakan olamazlar.
ÖZGECAN MESAJI: nbsp;Hunharca katledilen Özgecan'ın annesinin kızlarım Sümeyye ve Esra aracılığı ile gönderdiği siyah başörtüsünü aldım. Gerek annenin gerekse babanın bu olaylar karşısında takındıkları tavrı gerçekten milletim adına, şahsım, ailem adına hakikaten hayranlıkla izledim. Çünkü her annenin, her babanın böyle bir tavrı takınabilmesi mümkün değildir. Verdikleri mesajlar sadece milletimize değil, tüm insanlık için çok çok duyarlı mesajlardır. Adalet yerini bulduğunda bu siyah başörtüsünün rengi de beyaza dönüşecek. İnşallah beyaz başörtümüzle sizleri bizzat ziyaret edeceğiz.
nbsp;EYLEMCİLERE: nbsp;Sokaklara çıkıp Özgecan'ı istismar edenler önce kendilerine bir baksınlar, Özgecan'ın annesi babasını örnek alsınlar. Terör estirerek savunmasız insanları öldürmenin bu ülkede cinayet olduğunu anlasınlar. Onun için çözüm süreci dediğimiz olay çok önemli. Bunu yakaladığımız anda bu ülkede madden ve manen nasıl bir sıçramanın olacağını tahayyül edin, düşünün.


ADAŞLARINI SEVDİ, HEDİYE VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD kamplarında dünyaya gelen ve Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan, Türkiye ve AFAD gibi isimlerin verildiği 12 çocuğa hediyeler verdi. Erdoğan, "Misafirlerimiz sağ olsunlar kadirşinaslık göstermişler. Bu evlatlarımızın her birinin isimleri ile yaşamalarını diliyorum" dedi.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...