2 bin kişi organ beklerken ölüyor

2 bin kişi organ beklerken ölüyor

SAĞLIK Haberleri

Heyet, Yazıişleri Müdürümüz Mustafa Bilim ve Sağlık editörümüz Ziyneti Kocabıyık'la görüştü.

Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği yetkilileri "Organ Nakli Bağışında Uyum için Teknik Yardım Projesi" kapsamında gazetemizi ziyaret etti. Türkiye'de özellikle kadavradan organ bağışı oranlarını artırmayı hedefleyen proje ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Arif Kapuağası, Türkiye'de 25 binden fazla kişinin bekleme listesinde olduğunu söyleyerek "Her yıl yaklaşık 4 bin yeni hasta bu listeye eklenirken, kadavra organ bağışındaki yetersizlik nedeniyle yılda yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybediyor" dedi.
Organ bağışı konusundaki farkındalığın artırılmasının önemine işaret eden Proje Koordinatörü ve Organ Nakli Birim Sorumlusu Mehmet Ali Aydın ise "Organ bağışı hayattır. Toprağa karışacak organların bir başka insanın yeniden yaşama dönmesine fırsat tanımaktır" dedi. Proje takım lideri Dr. Lajos Kovacs da Türkiye'de beyin ölümü sonucu gerçekleşen vakalarda organ bağışının artırılmasını amaçladıklarını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...