Donan kişiyi aniden ısıtmayın

Donan kişiyi aniden ısıtmayın

SAĞLIK Haberleri

İç Hastalıklarından Uzm. Dr. Bülent Yardımcı, donanan kişiyi aniden ısıtmaktan kaçınmak gerektiğini bildirdi.

Karlı ve soğuk havaların en önemli sağlık riski olan donma olaylarında ilk yardımın hayat kurtardığını söyleyen İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, İç Hastalıklarından Uzm. Dr. Bülent Yardımcı, donanan kişiyi aniden ısıtmaktan kaçınmak gerektiğini bildirdi. Normal vücut ısısının 37 derece olduğunu belirten Dr. Yardımcı, vücut sıcaklığı bunun altına düştüğünde donma belirtilerinin başladığını söyleyerek, donma vakalarındaki ilk yardım önerilerini sıraladı:
-Kişinin, bilinci, solunumu ve kalp atım sayısı hızla değerlendirilmelidir. Solunum ve dolaşımı durmuş olanlara mutlaka ilkyardım yapılmalı ve uzun sürdürülmelidir. nbsp;
-Kişiyi ani ısıtmadan kaçınmalı; 20 derece civarındaki oda ısısında ıslak giysileri değiştirilip kuru olanlar giydirilmelidir. Bu sırada kişi battaniyelerle ısıtılabilir.
-Hasta dış ortamda ısıtmak için fazla zaman kaybedilmemeli, mümkün olan en kısa sürede hastaneye götürülmelidir.
-Soğuk havalarda yaşlı ve çocukların uzun süre dışarıda ve yalnız kalmalarına izin verilmemeli, uygun kıyafetler giydirilmelidir.
-Soğuktan korunmak için arasında hava sıkışmış giysiler, yün, sentetik köpük ve hava boşlukları içeren kıyafetler iyi koruyuculardır. nbsp;
ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...