Pet şişede kısırlık riski

Pet şişede kısırlık riski

SAĞLIK Haberleri

Plastik şişelerde bulunan Bisfenol A adlı katkı maddesinin insan vücudunda hormon işleyişini etkileyerek kısırlığa yol açabileceği bildirildi.

Plastik şişelerde bulunan Bisfenol A adlı katkı maddesinin insan vücudunda hormon işleyişini etkileyerek hem kadın ve hem de erkeklerde kısırlığa yol açabileceği bildirildi. Bu madde ile yapılan hayvan deneylerinde Bisfenol A'nın kadınlık hormonu olan östrojen biçimine girebildiğinin gösterildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, "Dünya Sağlık Örgütü bildirgesinde, pet şişelerde tüketilen sularda doğurganlığı azaltan, çocuklarda gelişimsel problemlere yol açabilen, bağışıklık sistemini bozan ve kansere yol açan toksik maddeler bulunduğunu kabul etmektedir" dedi. Dr. Çoksüer, Bisphenol-A'nın aynı zamanda erkeklerin sperm sayılarını ve hareketliliğini azalttığını, spermin DNA yapısını bozarak yumurta döllenmesini engellediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...