Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O açıklama sonrası düşüşe geçti!

O açıklama sonrası düşüşe geçti!

Ekonomi Haberleri

FED'in açıklamasıdan sonra dün 2.45 seviyelerinde seyreden dolar 2.4409'u gördü. Dolar sabah saatlerinde 2.44'ten işlem görüyor

Fed'in 27-28 Ocak'ta düzenlenen Federal Açık Piyasalar Komitesinin (FOMC) toplantı tutanakları yayımlandı. Fed'in faiz artırımı konusunda sabırlı olacağına yönelik taahhüdünü koruduğu toplantının tutanaklarında, "Birçok üye sıkılaştırmaya zamanından önce başlanmasının ekonomik aktivite ve istihdamda sağlanan güçlü artışı zayıflatabileceğini öngörüyor" ifadesine yer verildi. Komite üyelerinin faiz artışında acele edilmemesinden yana olduğunu ortaya koyan tutanaklarda, bazı üyelerin artışa enflasyonun yüzde 2 hedefinin çok altında kaldığı bir zamanda başlanmasının Fed'in kredibilitesinin sorgulanmasına neden olabileceğine yönelik endişeleri de ifade edildi.


'SABIR' VURGUSU
Parasal normalleşmeye zamanından önce geçilmesi halinde ortaya çıkabilecek olumsuz gelişmelerin Fed'i politika faizini tekrar düşürmek zorunda bırakabileceğini savunan Komite üyeleri, finansal piyasaların sözel yönlendirmede kullanılan "sabırlı" ifadesinin metinden çıkarılmasına aşırı tepki verebileceği öngörüsünde de bulundu.


BORSADA KAYIPLAR VAR
Bazı üyelerin faiz artırımından önce çekirdek enflasyon rakamlarında artış görmek istedikleri ifade edilen tutanaklarda, ücret artışının bu noktada önemli rol oynayacağı görüşüne yer verildi. Birkaç üyenin düşen enerji fiyatlarının uzun vadeli enflasyon beklentilerini de aşağı çekebileceği görüşünde olduğu görülen tutanaklarda, güçlenen doların ABD'nin ihracatını sınırlarken, enflasyonu daha da düşürebileceği uyarısı da yer aldı. Buna karşın, Komitenin enflasyonun düşen enerji fiyatlarının geçici etkisinin azalmasıyla kademeli olarak yüzde 2 hedefine yaklaşmasını beklediği belirtilirken, fiyat istikrarına yönelik gelişmelerin yakından izleneceği bildirildi. FOMC üyeleri geçen Ocak ayı toplantısında faiz artırımında "sabırlı" olmaya yönelik kararı oy birliğiyle almıştı. Komitenin bir sonraki toplantısı 17-18 Mart'ta gerçekleştirilecek. Bu arada, bugün açıklanan verilerin beklentileri karşılamaması nedeniyle satış ağırlıklı seyreden New York Borsası, FOMC toplantı tutanaklarının ardından kayıplarını artırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...