Başbakan'dan müjde! O borçlar erteleniyor

Başbakan'dan müjde! O borçlar erteleniyor

Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu Ak Parti'le belediye başkanları ile "İstişare ve yönlendirme" toplantısında konuştu. Belediyelere müjde üstüne müjde verdi.

İşite o konuşmadan satır başları

Şehir aidiyeti olmadan şehir olmaz. İnşa ettiğimiz parklarla, yapılarla. Bunu yapacak olanlar belediye başkanlarıdır. Nezaket. Bir şehirde yaşamak şehirli olmaktır.Şehirlerimizde nefret ve şiddet kültürünü yayanlara karşı açık bir duruş sergilemek zorundayız. Bu vesileyle Özgecan kızımıza yapılan lanetliyorum.Bu hunharca saldırıyı lanetlerken baba Mehmet Arslan'ın açıklamaları bi irfanın açıklamasıdır. Özgecan'ın hatırası ebediyen yaşayacaktır.Belediye başkanlarımıza söylüyorum: Özellikle kadınlarımıza karşı şiddete izin vermeyin.Şehrin belli semtlerinin ayrıcalıklı olmasına asla izin vermeyiz.
BİR YIL SÜRE İLE ERTELENDİ
Diyarbakır, İzmir, İstanbul sokaklarında dolaşıp kendimize bir aidiyet hissetmeliyiz.AK Parti döneminde yerel yönetimlerde devrim yaşandı.Bakanlar kurulu kararıyla kapanan belediyelerin borçları 1 yıl süreyle ertelenmiştir. Borcu yavaş yavaş ödeyeceksiniz, hizmeti hızlı hızlı yapacaksınız.Bazı CHP'li büyükşehir belediyeleri ilçelere AK Partili olduğu için hizmet verilmiyor. Bunu İzmir'de gördük. Mardin'de de böyle.Biz belediyeler arasında hizmet ayrımı yapmadık.Onlar ne kadar partizanca davranırsa davransın biz hiçbir şekilde ayrım yapmayacağız.Buradan söylüyorum: Eğer büyükşehir belediyeleri başka partili diye ilçeye hizmet götürmüyorsa o hizmet merkezden yapılır. Faturası da büyükşehir'e kesilir.Özel bir çalışma yaptırıyoruz. Bundan sonra belediyelerin öz gelirleri artacak.

SURİYELİLER BİZE EMANET
Suriyeli kardeşlerimiz bizlere Allah'ın emanetidir. Bu misafirlerimizi ağırlayan belediyelerimize, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kilis'teki Suriyeli nüfusu şehrin nüfusunu geçmiş ve hala onları bağrına basıyorsa bu milletin alicenaplığını gösterir.Hatay, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa'ya 60 milyon TL gitti. İlçelere de dağıtılarak bu yük hafifletilecek.Bugün yine İç güvenlik reform paketi konuşulacak. İnşallah Meclis'e yakışmayan hareketler görmeyiz. 6-7 Ekim olaylarında nasıl bir vandalizm uygulandı? Şehirlerimiz yakıp ykılırken hükümetimize meydan okuyan CHP ve MHP biz bu tehditleri ortadan kaldırıyoruz.Birileri şehirlerimizi Irak ve Suriye sokaklarına çevirmek isteyenlere karşı devlet tedbirini alacaktır.6-7 Ekim olaylarının sorumlusu HDP ve o zaman bunlara karşı çıkan CHP ve MHP yanyana geliyorsa demek ki biz doğru yoldayız. Bunların tek derdi kaos.

Seçime 3.5 ay kalmış. Sizin yapacağınız iş: Halka gitmek. Biz bu yasayı iki kez erteledik. Muhalefete bir şans verdik. Dedik ki siz bakın AB muktesabatına aykırı ne var?Siz molotofkokteylinin silah olmasına neden karşı çıkıyorsunuz? İngiltere'de 19. yy'dan beri suçtur.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...