Türkiye'den giden uçaktaki kadın terör şüphesiyle gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Türkiye'den giden uçaktaki kadın terör şüphesiyle gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de, Türkiye'den gelen uçaktaki bir kadının Suriye bağlantılı terör suçlamasından gözaltına alındığı bildirildi.

Batı Midlands polisinden yapılan açıklamada, dün yerel saatle 21.00 civarında Türkiye'den Londra'nın Heathrow Havalimanı'na inen uçakta bir yaşındaki bebeğiyle bulunan 25 yaşındaki kadının gözaltına alındığı belirtildi.
Uyruğu verilmeyen kadının gözaltına alınmasının gelen istihbarat üzerine daha önceden planlandığı kaydedildi.
Açıklamada, kadının ayrıca çocuk ihmali ve çocuk kaçırma suçlarından da gözaltına alındığı ifade edildi. Bebeğin polis korumasında bulunduğu, bebeğin bakımı için polisin çocuk hizmetleriyle ortak çalışma yürüttüğü bildirildi.
İngiliz hükümeti, yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gitmiş olabileceğini tahmin ediyor. İngiliz polisi, geçen yıl çoğu Suriye bağlantılı 200'den fazla kişiyi terör şüphesiyle gözaltına almıştı.
Ülkede terörle mücadele kapsamında havayollarından yolcu listelerini paylaşmaları isteniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...