Sergen Yalçın bir ilkin peşinde

/ Kaynak: AA
Sergen Yalçın bir ilkin peşinde

SPOR Haberleri  / AA

Sergen Yalçın, Sivasspor'un Galatasaray'ı mağlup etmesi halinde, teknik direktörlük kariyerinde büyük takımlara karşı sahadan ilk kez mutlu ayrılacak

Ligde geçen sezon Gaziantepspor'un başında "Üç Büyükler"e karşı çıktığı 6 maçta da galibiyet sevinci yaşayamayan teknik direktör Sergen Yalçın, yeni takımı Sivasspor'un Galatasaray'ı mağlup etmesi halinde, teknik direktörlük kariyerinde büyük takımlara karşı sahadan ilk kez mutlu ayrılacak. Teknik direktör Yalçın, geçen sezon Gaziantepspor'un, bu sezon da Sivasspor'un başında lig ve kupada çıktığı 27 karşılaşmada 17 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyetle maç başına 2,037 puan ortalamasıyla başarılı bir grafik çizdi.Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde "Üç Büyükler" olarak bilinen Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı henüz galibiyet sevinci yaşayamadı.Gaziantepspor, geçen sezonun ikinci yarısında Sergen Yalçın yönetiminde Fenerbahçe'ye 3-0 ve Beşiktaş'a 2-1 mağlup olup Galatasaray ile 0-0 berabere kaldı.Yalçın, Sivasspor'un başında "Üç Büyükler" karşı ilk sınavını 21 Şubat Cumartesi günü Galatasaray maçında verecek. Sergen Yalçın yönetiminde "Üç Büyükler"e karşı ilk galibiyetine imza atmak isteyen Sivasspor, sahadan 3 puanla ayrılarak ligdeki galibiyet serisini de 4 maça çıkarmayı hedefliyor.


Yalçın ve Hamzaoğlu 17. kez rakip
Ligde geçen sezon 1-1 sona eren Gaziantespor-Akhisar Belediyespor maçında taktik savaşı veren Sergen Yalçın ve Hamza Hamzaoğlu, futbolculuk dönemlerinde ise farklı takımlarda 15 kez rakip oldu. İlk kez 1991-1992 sezonunda ligde Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 4-3 mağlup ettiği karşılaşmada rakip olan iki isim, bu maçta birer de gol attı.


İstanbulspor'da 1997-1998 sezonu ve 1998-1999 sezonunun ilk yarısında forma giyen ikili, son olarak 23 Aralık 2001'de oynanan ve 3-3 sona eren Yimpaş Yozgatspor-Galatasaray maçında rakip oldu. Sergen Yalçın, bu karşılaşmada Yimpaş Yozgatspor filelerini bir kez havalandırmıştı.


İkilinin rakip olduğu 16 maçta Hamzaoğlu'nun takımları Yalçın'ın takımlarına galibiyetlerde 7-6 üstünlük kurdu, 3 karşılaşma berabere sonuçlandı.


İkilinin maçlarında gol yağmuru
Yalçın ve Hamzaoğlu'nun futbolculuk ve teknik direktörlük dönemlerinde rakip olarak sahaya çıktığı 16 maçta fileler 76 kez havalandı. İkilinin görev aldığı en gollü maçlar ise 1991-1992 sezonundaki Beşiktaş-Galatasaray (4-3), 1995-1996 sezonundaki Beşiktaş-İstanbulspor (5-2), 1996-1997 sezonundaki İstanbulspor-Beşiktaş (4-3) karşılaşmaları oldu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...