Ukrayna BM'ye başvuracak

/ Kaynak: AA
Ukrayna BM'ye başvuracak

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu, barış gücünün ülkeye davet edilmesi konusunda BM'ye başvurulmasına karar verdi.

Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, doğudaki ateşkese rağmen çatışmaların yaşandığı Debaltseve'den Ukrayna askerlerinin geri çekilmesinin ardından toplanması için çağrıda bulunduğu Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu, ülkeye BM barış gücünü davet etme konusunu ele aldı.
Kurulda konuşan Poroşenko, talimatı üzerine bu konunun incelendiğini kaydederek, "Bizim için en iyi format Avrupa Birliği'nin polis misyonu. Bu, Rusya ve onun desteklediği ayrılıkçılar tarafından barış sürecinin temin edilmediği bir ortamda güvenliğin daha verimli bir güvencesi olur" ifadesini kullandı.
Poroşenko, Minsk görüşmeleri sırasında, ateşkes sürecine riayet edilmeyebileceği olasılığından dolayı Almanya, Fransa ve Rusya liderleriyle de bu konuyu görüştüğünü hatırlattı. Poroşenko, kurul kararının ardından, buna ilişkin resmi istişarelerin başlatılacağını dile getirdi.
Ayrılıkçıların Debaltseve'den çıkacak Ukrayna askerlerine "ellerinde beyaz bayraklarla esir olarak çıkmalarını" şart koştuğunu anlatan Poroşenko, Debaltseve'deki Ukrayna askerlerinin ayrılıkçılar tarafından kuşatıldığına ilişkin haberlerin asılsız olduğunu vurguladı.
Poroşenko, "Rus askerleri ve ayrılıkçıların AGİT gözlemcilerine Debaltseve'ye girmesine imkan vermediğinden dolayı Ukrayna askerlerinin diğer bölgeye konuşlandırılmasına karar verdiğini" kaydetti. Şimdiye kadar 2 bin 475 Ukrayna askerinin Debaltseve'den çıktığını kaydeden Poroşenko, barışın sağlanacağına inandığını ve Ukrayna'nın bu savaşı kazanacağını söyledi.
Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Sekreteri Aleksandr Turçinov da kurul toplantısında, Ukrayna'nın BM barış gücünün ülkeye davet edilmesi konusunda BM'ye başvurmasına ve ülkede sıkıyönetim ilan edilmesine ilişkin yasada değişikliklerin yapılmasına karar verildiğini belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...