Avrupa Yahudileri'nden Netanyahu'ya tepki

/ Kaynak: AA
Avrupa Yahudileri'nden Netanyahu'ya tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

Siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Avrupa'daki Yahudilere yönelik 'İsrail'e dönün' çağrısına tepki gösterdi.

Dünya genelinde özellikle Filistin lehine gösterilere verdikleri destekle bilinen Ortodoks Yahudi kuruluşu "Neturei Karta" tarafından gönderilen mektupta, Fransa ve Danimarka'da meydana gelen trajik olayların ardından İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "Avrupa'daki Yahudilerin İsrail'e toplu şekilde göç etmeleri" çağrısında bulunduğu anımsatıldı. Mektupta, "İsrail Başbakanı bir kez daha Yahudi dünyasının koruyucusuymuş, temsilcisiymiş gibi davranmıştır" denildi.
Siyonistlerin kendilerini Yahudilerinin kurtarıcısı olarak gördüğünün ancak aslında Yahudiler için büyük tehlike teşkil ettiklerinin belirtildiği mektupta, Siyonistlerin dünya genelinde Yahudi karşıtlığının artmasının nedeni oldukları kaydedildi.
SİYONİST PROJE YAHUDİ NEFRETİNİN SEBEBİ
Mektupta, "Filistin topraklarına yerleşilmesi yönündeki Siyonist proje Yahudilere karşı duyulan nefretin sebebidir. İsrail Başbakanı'nın küstah ve korkunç açıklaması Filistinlileri daha da mağdur edecek, Yahudi karşıtlığının dünyada daha da artmasına neden olacaktır" ifadesi yer aldı.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt'e gönderilen mektuba "Neturei Karta" kuruluşunun New York şubesinden Haham Yisroel Dovid Weiss, Kudüs şubesinden Haham Meir Hirsh ve Londra şubesinden Haham Eliezer Hochhauser imza attı.
Binyamin Netanyahu, ocak ayında Paris'te Charlie Hebdo dergisi ve bir Yahudi marketine düzenlenen, toplam 17 kişinin öldüğü saldırılardan sonra Avrupa'daki Yahudilere İsrail'e dönmeleri yönünde çağrı yapmıştı. Son olarak geçen hafta sonu Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bir kültür merkezi ve sinagoga yapılan, iki kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların ardından da Avrupa'da yaşayan Yahudilere seslenen Netanyahu, "İsrail kollarını açmış sizi bekliyor" demişti.
Geçen yıl yaklaşık 7 bin Fransız Yahudi ülkelerini terk edip İsrail'e yerleşti. Bu sayının geçen yıl İsrail'e yapılan en büyük göç olduğu tahmin ediliyor. Fransa'da yaklaşık 500 bin Yahudi yaşıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...