İstanbul'da yarın okullar tatil edildi mi?

İstanbul'da yarın okullar tatil edildi mi?

YAŞAM Haberleri

Kar yağışı nedeniyle İstanbul ve Ankara'nın olduğu bazı illerde okullar 2 gün tatil edildi. Peki yarın nerelerde okullar tatil, işte detaylar.

İstanbul'un Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Çatalca, Esenyurt, Başakşehir ve Sarıgazi ilçelerinde kaymakamlıkların kararıyla okullar yarın da tatil edildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde yaşanan yoğun kar yağışı etkisini kaybetmekte olduğundan yarın (cuma günü) eğitim ve öğretime devam edilecektir. Ancak ilçelerimize yağan kar miktarındaki farklılıklar ve ara sokaklarda devam eden kar temizleme çalışmalarının mevcut durumuna göre eğitim ve öğretime devam edilmemesi hususunda karar, İlçe Kaymakamlıklarımızın yetkisine bırakılmıştır."

İstanbul'da 2 gündür aralıklarla ve yer yer tipi şeklinde süren ve bugün hafifleyen kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, ekiplerin müdahaleleriyle giderilmeye çalışıldı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı ekipler, ana yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıklarla devam ediyor.D-100 karayolunun Avrupa-Anadolu ile Anadolu-Avrupa geçişlerinde normalin dışında bir yoğunluk gözlenmezken, köprü ve viyadüklerde de kar küreme çalışmaları devam etti.
Bazı vatandaşların küreklerle dükkanlarının önündeki karları temizlediği, bazı sürücülerin da zaman zaman zor anlar yaşadığı görüldü.
- Metrobüs duraklarında sakinlik


İstanbul'da ve Ankara'da yarın okullar tatil mi? öğrenciler merakla bu sorunun yanıtını arıyor Öğrenciler iki günlük kar tatilinin ardından yarın yani 20 Şubat Cuma için de tatil müjdesi bekliyor. İstanbul Valisi yaptığı açıklamada "Bu konuda dikkatli davranıyoruz. bugünkü hava tahminlerine göre yarın böyle bir ihtiyaç doğmayabilir ama bunu tatil olmayacak, ya da tatil olabilir gibi algılanmasın. Akşam bu konuda tam kararı vereceğiz" şeklinde cevap verdi.
nbsp;
20 ŞUBAT CUMA GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER!


TOKAT nbsp;
nbsp;
TOKAT'ta etkili olan kar yağışı sonrası okullar il genelinde yarın da tatil edildi.
nbsp;
Tokat'ta etkili olan kar yağışı sonrası ilk ve orta dereceli okullar bugün için 1 gün tatil edilirken, yağışın devam etmesi nedeni ile tatil uzatıldı. Tokat Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada Meteoroloji verilerine göre soğuk, kar yağışı, don ve buzlanma ihtimalinin ulaşımda aksaklıklara neden olacağı beklentisi nedeni ile 20 Şubat Cumu günü de okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. İl genelinde 298 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
nbsp;
ESKİŞEHİR
nbsp;
Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşuları nedeniyle yarın için de 1 gün süreyle tatil edildi.
Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat 2015 Cuma günü 1 gün süreyle ile ara verildi. Açıklamada, "Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle, valiliğimizce okulların tatil edildiği ilçelerde bulunan kamu görevlisi engelliler ve kamu kuruluşlarında çalışan hamile personel ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır" denildi.
Eskişehir'de bugün de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edilmişti.


SAKARYA


Sakarya'da ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil nbsp;
nbsp;
Sakarya Valiliği, bölgedeki kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi, ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın için de tatil kararı aldı. sakarya'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim 23 Şubat pazartesi başlayacak. nbsp;
nbsp;
HAVA YARIN NASIL OLACAK?
nbsp;
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 16 Şubat Pazartesi akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, 17 Şubat Salı itibarıyla kar olarak görüldü.
nbsp;
Kentte yaklaşık üç gündür günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve aralıklarla yer yer kuvvetlenerek devam eden kar yağışı, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini azaltarak kesilecek.
nbsp;
Bu gece ve yarın Sabah saatlerinde şehir merkezinde kısa süreli karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülecek.
nbsp;
Gece en düşük eksi 1 olan, gün içerisinde de 4 dereye yükselmesi beklenen sıcaklık, gece şehir merkezinde 1 derecenin altında seyretmeyecek.
nbsp;
İstanbul'da hafta sonunda yağış beklenmezken, sıcaklıklar artarak mevsim normallerine çıkacak.
nbsp;
19 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER!
nbsp;
ESKİŞEHİR
nbsp;
ESKİŞEHİR'de ilk ve orta dereceli okullar, olumsuz hava koşuları nedeniyle bugün için 1 gün süre ile tatil edildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Eskişehir İl merkezinde okullarda 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildi. Valilik yetkilileri de, çalışan hamile ve engellilerin bugün için 1 gün süreyle idari izinli sayılacağını bildirdi.
nbsp;
BURSA
nbsp;
Bursa'da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. nbsp;Bursa Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
nbsp;
BOLU
nbsp;
BOLU'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi. Bolu Valiliği akşam saatlerinde kar yağışının başlaması ve buzlanma nedeniyle yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.
nbsp;


KASTAMONU-BARTIN
nbsp;
KASTAMONU ve Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
nbsp;
EMİRDAĞ
nbsp;
AFYONKARAHİSAR'ın Emirdağ İlçesi'nde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
nbsp;
Afyonkarahisar'da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklamada, 'Meteorolojiden edinilen verilere göre, beklenen yoğun kar yağışı ve olası buzlanma nedeniyle ilçe merkezi, belde ve köylerimizde tüm okullar 19 Şubat 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Ayrıca olumsuz hava koşulları sebebiyle ilçe merkeziyle bağlı belde ve köylerimizde görev yapan engelli tüm kamu personeli 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır' denildi.
nbsp;
KAYSERİ
nbsp;
Kayseri'de etkili olan kar yağışı sonrasında okullar bugün ve yarın tatil edilirken, Sabah okullara giden öğrenciler de ders aralarında okul bahçelerinde kar topu oynayıp gönüllerince eğlendiler. Öğrenciler, kar yağışına ve hava sıcaklığının 0 derece olmasına aldırış etmeden okul bahçelerinde birbirlerine kartopu attı, ayakkabılarıyla kaymaya çalışıp, küçük kardan adamlar yaptı. Okulların tatil olmasına sevinen öğrenciler, mahallelerinde kayak kayıp kartopu oynayacaklarını da söyledi.
nbsp;
KIRŞEHİR
nbsp;
nbsp;Kırşehir'de yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Meteorolojik tahminlerin değerlendirilmesi ve kar yağışının devam etmesi ihtimaline karşın buzlanma ve bu duruma bağlı olaylara ilişkin Kırşehir genelindeki köy okulları ve taşımalı sisteme dahil öğrencilerin eğitimlerine 1 günlüğüne ara verildi" denildi.


nbsp;
ADIYAMAN
nbsp;
ADIYAMAN'ın Sincik İlçesi'ndeki ilk ve orta dereceli tüm okullar, Çelikhan İlçesi'nde ise taşımalı eğitim yapılan okullar kar nedeniyle 1 gün tatil edildi.
nbsp;
Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda kar nedeniyle perşembe günü eğitime ara verildiği bildirildi.
nbsp;
Çelikhan'da ise kar ve tipi nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okulların perşembe tatil edildiği duyuruldu.
nbsp;
AMASYA
nbsp;
Amasya'da il genelinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.
nbsp;
Amasya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı ve Meteoroloji İl Müdürlüğü'nden alınan hava tahminlerine istinaden 19 Şubat Perşembe günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği belirtildi.
nbsp;
Açıklamada, kamu kurumlarında engelli statüsünde çalışan tüm personelin de yarın idari izinli sayılacadığı bildirildi.
nbsp;
BALIKESİR
nbsp;
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın okullar tatil edildi.
nbsp;
Dursunbey'de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava okulların tatil olmasına sebep oldu. Gece saatlerinde hava sıcaklığının -9 dereceye kadar düşmesi beklenen ilçede aşırı don yaşanırken yollar adeta buz pistine döndü. Belediye ekipleri, karın kapattığı yollarda küreme ve donla mücadele için tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlar ise özellikle kırsal mahallelere ulaşımda zorlanıyor.
nbsp;
Dursunbey Kaymakamlığı aldığı karar doğrultusunda kar yağışı ve aşırı don sebebi ile perşembe günü okulların tatil edildiğini duyurdu. Bu kapsamda ilçe merkezi ve mahallelerdeki ilk ve orta düzeydeki tüm okullar tatil edildi.
nbsp;
ÇORUM
nbsp;
Çorum'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il merkezi ve 11 ilçede 19-20 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.
nbsp;
Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 19-20 Şubat tarihlerinde eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.
nbsp;
KARAMAN
nbsp;
Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın okullar tatil edildi.
nbsp;
Karaman'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiliyor.
nbsp;
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.
nbsp;
KOCAELİ
nbsp;
Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.
nbsp;
Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle: "Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının bu gece ve 19.02.2015 günü etkisini artırması beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19.02.2015 günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır."
nbsp;
NEVŞEHİR
nbsp;
Nevşehir'de kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün daha ara verildi.
nbsp;
Nevşehir'de etkili olan kar yağışı sebebiyle il genelindeki tüm okullar 19 Şubat Perşembe günü tatil edildi. Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada aynı gün ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin idari izinli sayılacağı belirtildi.
nbsp;
Nevşehir'de kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Çarşamba günü de okullar tatil edilmişti.
nbsp;
NİĞDE
nbsp;
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
nbsp;
ORDU
nbsp;
Ordu'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde yarın okulların tatil edildiği bildirildi.
nbsp;
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle bazı ilçelerde kar tatilinin uzatıldığını ifade etti.
nbsp;
Türkkan, Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine istinaden yarın Mesudiye, Ulubey, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Korgan ve İkizce ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde Pelitliyatak ve Yenikent Mahalleleri'ndeki okullarda, Perşembe ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiğini söyledi.
nbsp;
Türkkan, yarın Altınordu ilçesi, Fatsa, Kabadüz, Gülyalı ve Kabataş ilçelerinde eğitim ve öğretimin devam edeceğini kaydetti.
nbsp;
SAKARYA
nbsp;
Sakarya'da olumsuz hava koşulları dolayısıyla yarın eğitime ara verildi.
nbsp;
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olaganüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.
nbsp;
SAMSUN
nbsp;
Samsun'da etkili kar yağışı sebebiyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verilecek.
nbsp;
Samsun Valiliğinin açıklamasında, kentte iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.
nbsp;
Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
nbsp;
Samsun'da kar yağışı dolayısıyla dün ve bugün eğitime ara verilmişti.
nbsp;
SİVAS
nbsp;
Kar yağının etkili olduğu Yıldızeli, Şarkışla ve Gemerek ilçelerinde ilkv e orta dereceli okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.
nbsp;
Bu arada kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelere bağlı toplam 115 köy yolunun ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi. Kar ve tipi nedeni ile Gürün ilçe yolu da trafiğe kapandı.
nbsp;
TOKAT
nbsp;
Tokat'ta ve Sivas'ın Şarkışla ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde kar yağışı ve soğuk havanının etkili olduğunu söyledi.
nbsp;
Yazıcı, "İl genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi" dedi.
nbsp;
YOZGAT
nbsp;
Yozgat merkez ve Sorgun ilçesinde okullar yoğun kar yağışı sebebiyle bir gün süreyle tatil edildi.
nbsp;
Yozgat'ta kar yağışı yoğun bir şekilde devam ederken Yozgat merkez ve köyleri ile Sorgun ilçe ve köylerinde okullar 19 Şubat Perşembe günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, kar yağışının devam ettiğini bu sebeple Yozgat Merkez ve Sorgun ilçesinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.
nbsp;
METEOROLOJİDEN AÇIKLAMA
nbsp;
İstanbul'da aralıklarla devam eden kar yağışının, öğle saatlerinden itibaren etkisi azaltarak kesileceği bildirildi.
nbsp;
nbsp;Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 16 Şubat nbsp;Pazartesi akşam saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağış, 17 nbsp;Şubat Salı itibarıyla kar olarak görüldü.Kentte yaklaşık üç gündür günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve nbsp;aralıklarla yer yer kuvvetlenerek devam eden kar yağışı, bugün öğle saatlerinden nbsp;itibaren etkisini azaltarak kesilecek.Bu gece ve yarın Sabah saatlerinde şehir merkezinde kısa süreli karla nbsp;karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görülecek.
nbsp;Gece en düşük eksi 1 olan, gün içerisinde de 4 dereye yükselmesi nbsp;beklenen sıcaklık, gece şehir merkezinde 1 derecenin altında seyretmeyecek.
nbsp;
nbsp;İstanbul'da hafta sonunda yağış beklenmezken, sıcaklıklar artarak nbsp;mevsim normallerine çıkacak.Bu arada, Kilyos'ta 3, Sarıyer'de 14, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18, nbsp;Kartal'da 27 santimetre ölçülen kar kalınlıkları, Atatürk Havalimanı'nda 40 nbsp;santimetreye kadar çıktı.



Kaynak: Ajanslar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...