TRT 'den Türkiye'de ilk: 4K

TRT 'den Türkiye'de ilk: 4K

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyada çok az uygulaması bulunan 4K yayıncılık projesi Türkiye'de ilk kez TRT, Türksat ve Vestel işbirliğiyle hayata geçiyor.

Proje kapsamında 2015'te test yayının tamamlanması, 2016'da planlı yayına geçilmesi hedeflenirken Türkiye ilk kez hibrit yayıncılıkla da buluşuyor. TRT Genel Müdürü Şenol Göka, dünyada yayıncılık alanındaki son teknoloji olan Ultra HD yayınını Türk izleyicisine sunmayı amaçladıklarını söyledi. Türksat ve Vestel işbirliğiyle hayata geçirdikleri projenin Ultra HD yayın sayesinde mevcut HD yayının 4 katı çözünürlükle saniyede 50 tam kare resim sunacağını belirten Göka, "HD yayına kıyasla 8 kat fazla kaliteye sahip yayın sağlayacağız. Gerçeğe yakın Ultra HD yayın kalitesiyle izleyicilerimiz müthiş bir seyir keyfi yaşayacak" dedi. Göka şöyle devam etti: "Hedefimiz, Türk izleyicisine Avrupa Futbol Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi final karşılaşmaları ve olimpiyat oyunları gibi büyük organizasyonları Ultra HD yayın kalitesinde sporseverlerle buluşturmak." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...