Davutoğlu'ndan muhalefete: Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler

Davutoğlu'ndan muhalefete: Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, "HDP ve CHP yan yana geldi, birlikte Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler. Bunlara MHP de destek verdi" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda dün İç Güvenlik Yasa Tasarısı sırasında yaşanan kavgayı değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin tek derdinin kaos çıkarmak olduğunu söyledi. AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Yönlendirme Toplantısı'nda konuşan Davutoğlu kısaca şunları kaydetti: nbsp;
nbsp;MECLİS'TE KAVGA: nbsp;Dün AK Parti'ye saldıran 6-7 Ekim olaylarının provokatörü HDP'lilerle o günlerde bu provokasyona çanak tutan anamuhalefet partisi görünümünde, aslında bu rolü hiçbir zaman doğru dürüst oynayamayan CHP yan yana geldi, birlikte Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler. Arkasından da bunlara MHP destek verdi. Eğer bir yerde toplumsal karşıtlığı körükleyen anlayışlarıyla HDP ve MHP aynı anda karşı çıkıyorsa biz doğru yoldayız demektir. Onlara da arkadan CHP ve tabii daha gerisinde de paralel güdümündeki unsurlar destek veriyorsa, tam da doğru yoldayız, istikamet üzerindeyiz demektir. nbsp;
KILIÇDAROĞLU'NA: nbsp;CHP lideri diyor ki 'maskeyi gazdan korunmak için takmışlar'. El insaf, Diyarbakır'da, Van'da 6-7 Ekim olaylarında gaz mı kullandı polis? Yüzlerce, binlerce, milyonlarca resim gösterebiliriz, gerekirse Meclis'te de gösterebiliriz bunları. Kılıçdaroğlu'nu muhasebeye davet ediyorum. Spesifik olarak 'şu kanun Avrupa'nın şu uhdesine aykırı' desin, ama Pensilivanya'daki zatın New York Times'te yayımlanan makaledeki argümanları vurgulayarak, aynı gün Türkiye'deki insanları direnişe çağırmaya kalkmasın, o direnişin altında kalır. nbsp;
BAHÇELİ'YE: nbsp;Ne zaman 'milletin bütünlüğü, devletin güvenliği, kamu düzeni' dense en önce o konuşuyor. İşte imtihan vakti. İşte sınavdasınız. Niye HDP ile aynı çizgide bu kanunu engellemeye kalkıyorsunuz? Kanunun bazı maddelerine karşıysanız o maddelere aykırı oy verin, diğerine farklı tavır sergileyin. Hayır, Bahçeli'nin meselesi devletin bekası ya da milletin bütünlüğü, güvenliği değil. Ne olursa olsun, ama AK Parti zaafa uğrasın.
DEMİRTAŞ'A: nbsp;Biz çözüm sürecinde son derece büyük bir ivme kazanmışken, neden Meclis'te böyle bir görüntüyle halkı tekrar tahrik etmeye yöneliyorsun? Çünkü samimiyet yok."
Davutoğlu'ndan muhalefete: Meclis'in o vakur ortamını kirlettiler

BELEDİYE BAŞKANLARINI UYARDI:
'Partimizden değil' diye hizmet götürmezseniz ceza yersiniz

İstişare toplantısında belediye başkanlarına seslenen Davutoğlu, büyükşehir belediye başkanlarının, ilçe belediyeleri kime ait olursa olsun, onlara aynı muameleyi yapmak durumunda olduğunu vurguladı. Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Birçok büyükşehirde neredeyse AK Parti'ye oy verdi diye o ilçeleri cezalandırılmaya kalkıyorlar. Biz hiçbir zaman başka bir partiye mensup diye bir belediyeye farklı uygulama yapmadık. Mesela Erzurum'a 1.5 milyar lira aktarıldı, Diyarbakır'a 2.7 milyar lira, Konya'ya 4.3 milyar lira aktarıldı, İzmir'e 7.2 milyar lira. Yani biz, şu belediyeler bize ait, diğer belediyeler başkalarına ait diye bir ayırım yapmadık. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, onlar ne kadar partizanca davranırsa davransınlar, biz aynı şekilde muamele etmeyeceğiz. Bütün büyükşehir belediye başkanlarına sesleniyorum, diğer partilerin elinde olanlara, eğer herhangi bir ilçeye dönük ayrımcılık yapılırsa ve yapılması gereken hizmetler aksatılırsa, o ilçe bu hizmeti alamıyorsa gerekli hukuki işlem hemen yapılacak ve o hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyelerine mahsup edilecek."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...