Erdoğan'a hakaret eden öğretmene gözaltı

/ Kaynak: DHA
Erdoğan'a hakaret eden öğretmene gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kars'ta cemaate ait olduğu iddia edilen kolejin Din Kültürü öğretmeni Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gülen Cemaati'ne ait olduğu öne sürülen Sultan Alparslan Koleji'nde din kültürü öğretmeni, 45 yaşındaki M.A sosyal medyada başkası tarafından yazılan ve cumhurbaşkanına hakaret içeren bir mesajı paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğünden bir ekip bugün saat 14.00'te Faikbey Caddesi'nde bulunan 'NT Kırtasiye'ye giderek öğretmen M.A'yı aldı. Ekip otomobiline bindirilen M.A, İnönü Caddesi'ndeki evine götürüldü. Evinde eşi ve çocuklarının önünde 5 polis tarafından evi aranan M.A'nın diz üstü bilgisayarına el konuldu. M.A, evinden çıkarken gazetecilere, "Sosyal medya, sosyal medya" dedi.


Sultan Alparslan Koleji Din Kültürü Öğretmeni M.A, Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. nbsp;
Öğretmen M.A'nın Avukatı Ersin Vargün, Cumhuriyet Savcısı'nın ifade alacağını bildirdi. Ersin Vargün, M.A'nın güvenlik şube götürüleceği belirtilirken, şöyle dedi:
"İfadesi alındıktan sonra büyük bir ihtimalle salıverileceğini düşünüyoruz. Sebebinden ciddi bir malumatımız yok. Açıkçası çok bilgi verilmedi. Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanına bir başkası tarafından yazılmış mesajın paylaşılması konusunda bize bilgi verildi. Ancak Cumhurbaşkanına hakareti içeren herhangi bir şeyden bize bahsedilmedi." nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...