Hangi illerde okullar tatil edildi?

Hangi illerde okullar tatil edildi?

GÜNDEM Haberleri

Yoğun kar yağışı nedeniyle yurdun bazı il ve ilçelerinde eğitime 1 gün daha ara verildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle yurdun bazı il ve ilçelerinde eğitime 1 gün daha ara verildi. İstanbul Valiliği kent genelinde tatil ilan etmezken, megakentin bazı ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildi.
İSTANBUL'DA 18 İLÇEDE OKULLAR TATİL
İstanbul Valiliği'nin kar tatili yetkisini kaymakamlıklara vermesinin ardından, 18 ilçede okullar tatil edildi.
Okulların cuma günü kaymakamlıklarca tatil edildiği ilçeler, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bayrampaşa, Esenyurt, K.Çekmece, Bağcılar, Sultangazi, Avcılar, Başakşehir, Çatalca, Sancaktepe, Çekmeköy, Sultanbeyli, Ataşehir, Arnavutköy, Eyüp, Kağıthane ve Kartal olarak açıklandı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da resmi Twitter adresinden okulların tatil olduğu ilçeleri paylaştı.
ESKİŞEHİR'DE KAR TATİLİ UZATILDI
Eskişehir'de, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime verilen 1 günlük ara yarın da devam edecek.
Sabah saatlerinde valilikten yapılan açıklamada, soğuk hava ve yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 gün süreyle tatil edildiği belirtilmiş, daha sonra tatilin bazı ilçeleri de kapsadığı ifade edilmişti. Kent merkezi ve ilçelerdeki olumsuz hava şartlarının devam etmesi sebebi ile yarın da il genelindeki bütün okullarda eğitim öğretim tatil edildi. Kamu görevlisi engelliler ve kamu kuruluşlarında çalışan hamile personelin de belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacağı kaydedildi.
TUNCELİ'NİN İKİ İLÇESİNDE OKULLAR YARIN TATİL EDİLDİ
Tunceli'nin Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde okullar yarın tatil edildi.
Tunceli'de devam eden kar yağışı nedeniyle Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde okullar yarın tatil edildi. Öte yandan kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm köy yolları ulaşıma kapanırken, Ovacık ilçesine de yağıştan ötürü elektrik verilemiyor.
BOZÜYÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 2 gündür etkili olan yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle Cuma günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.
İlçe genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken İlçe Kaymakamlığı tarafından ilçe genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime Cuma günü bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.
SAKARYA'DA OKULLAR CUMA GÜNÜ DE TATİL EDİLDİ
Sakarya'da etkili olan kar yağışı sonrası Cuma günü de okullar tatil edildiği öğrenildi.
Sakarya'da iki gün süren yoğun kar yağışı sonrası Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından Perşembe günü okullar tatil edilmişti. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleşen İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında olumsuz hava şartlarının, buzlanma ve don olaylarının devam etmesi sebebiyle tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında cuma günü de tatil edildiği açıklandı. Kamuda çalışan engelli ve hamile olan bayanlarında bir gün izinli sayılacağı bildirildi.
SAMSUN'DA BAZI İLÇELERDE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Samsun Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Raporu'nu açıkladı. Açıklamada yarın (Cuma) Samsun'un bazı ilçelerinde eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.
İl Afet ve Acil Durum Raporu açıklamasında Alaçam'da taşıma merkezleri ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda, Atakum'da Özören, Sarayköy ve Çatalçam okullarında Canik'te Başalan, Cumhuriyet, Başkonak, Tuzaklı, Hacı Naipli, Gökçepınar, Dereler ilk ve Ortaokulları ile Demirci İlkokulu ve Birleştirilmiş Sınıflı İlkokullarda, 19 Mayıs'ta Kösedik, Kuşkayası, Esentepe, Karagöl ve Düzköy okullarında, Tekkeköy'de taşımalı eğitim kapsamında ki öğrenciler ile Yaylageriş, Büyüklü, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere-Kırancık ve Yazılar ilk ve ortaokullarında, Yakakent'de Taşıma Merkezleri ile Birleştirilmiş Sınıflı İlkokullarda, Vezirköprü, Asarcık, Salıpazarı, Terme, Ayvacık, Kavak, Ladik Havza ve Çarşamba ilçelerinde bütün okullara eğitim ve öğretime ara verildiğini Bafra ve İlkadım'da ise eğitim ve öğretimin devam edileceğini açıkladı. Ayrıca raporda belirtilen karayolları durumunda ise 15 kilometrelik yolun kar ve tipi nedeniyle, Asarcık'ta 1, Alaçam'da 3 mahalle yolunun kapalı olduğu, açma çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi ekiplerince devam ettiği, toplam 34 mahallede ise enerji kesintisinin olduğu belirtildi.
LADİK KAYAK MERKEZİ'NDE 1,5 METRE KAR KALINLIĞI
İlçelerde ölçülen kar kalınlıkları ile ilgili de açıklamaların yer aldığı raporda bugün ölçülen kar kalınlıkları, Vezirköprü 10 santimetre, Havza 15 santimetre, Ladik 50 santimetre, Ladik Kayak Merkezi. 1.5 metre, Kavak 25 santimetre, Salıpazarı 15 santimetre, Ayvacık 20 santimetre, Asarcık 35 santimetre, Çarşamba 5 santimetre ve Meteoroloji Radarı mevkisi 1.20 metre olarak ölçüldü.
KARAMAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ
Karaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiği bildirildi.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle alınan karar neticesinde, trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrenciler için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 20 Şubat Cuma günü de merkez ve merkeze bağlı tüm okullarda eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.
BOLU'DA KAR TATİLİ UZATILDI
Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildi.
Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları ve buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin sağlık ve ulaşımları göz önünde bulundurularak il genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat 2015 Cuma günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamileler de 20 Şubat 2015 Cuma günü idari izinli sayılacaklardır" denildi.
SİVAS'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ
Sivas'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar gereği olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için il genelinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler de eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir" denildi.
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacak. nbsp;
HİSARCIK'TA TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜNLÜK KAR TATİLİ
Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalılarda ve köy birleştirilmiş sınıflarda eğitim-öğretime 20 Şubat Cuma günü itibarıyla 1 gün ara verildi. nbsp;
KONYA İL GENELİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Konya il genelinde tüm okullar tatil edildi.
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edildiği bildirildi. Aynı zamanda kamu görevlisi engelliler, hamileler ve malül gaziler de bir gün idari izinli sayılacak. nbsp;
KİLİS'TE YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kilis'te akşam saatlerinde aniden bastıran yoğun kar yağışı etkili olurken ilk orta dereceli okulla ile liseler tatil edildi.
Dün akşam saatlerinde aniden başlayan kar yağışı nedeniyle, Kilis'te ilk ve orta dereceli okullar Valilik tarafından bugün tatil edildi. Kar nedeniyle ulaşımda sorun yaşanırken, bazı vatandaşlar dik yokuşları çıkmakta zorluk çekti. Vatandaşlar yürüyerek iş yerlerine giderken, yüksek kesimlerde karın yüksekliği 30 santimi buldu. Kar yağışı kentte kartpostallık görüntüler oluşurdu. nbsp;

SAMSUN'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün, Asarcık, Ayvacık, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi.Açıklamada, Alaçam'da taşıma merkezleri ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda, Atakum'da Özören, Sarayköy ve Çatalçam okullarında, Canik'te Başalan Cumhuriyet, Başkonak, Hacı Naipli, Tuzaklı, Gökçepınar ve Dereler ilk ve ortaokulları ile Demirci İlkokulu, birleştirilmiş sınıflı ilkokullar ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, 19 Mayıs'ta Kösedik, Kuşkayası, Esentepe, Karagöl ve Düzköy okullarında, Tekkeköy'de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerle Yaylageriş, Büyüklü İlkokulu ve Ortaokulu, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere-Kırancık ve Yazılar ilkokullarında, Yakakent'te ise taşıma merkezleriyle birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda eğitime bugün ara verileceği kaydedildi. Bafra ve İlkadım ilçelerinde ise eğitime ara verilmediği ifade edildi.

DENİZLİ'DE 5 İLÇEDE OKULLAR TATİL nbsp;

Denizli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 ilçede okulların tatil edildiği açıklandı. nbsp;Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''İlimizin bazı bölgelerinde devam eden yoğun kar yağısı nedeniyle meydana gelebilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak Cuma gününden itibaren Çal, Çardak, Kale, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde 1 gün süre ile ilk ve orta dereceli tüm okullar tatil edilmiştir. Aynı gün yukarıda belirtilen ilçelerimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaklardır' denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...