Kartal hâlâ umutlu

/ Kaynak: İHA
Kartal hâlâ umutlu

SPOR Haberleri  / İHA

Beşiktaş cephesi, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında deplasmanda Liverpool'a 1-0 yenildikleri maçın ardından umutlu konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, rövanşta hayatlarının değil ama sezonun en önemli maçına çıkacaklarını belirterek, "Harika bir atmosfer vardı. Buradaki gibi takım savunması yaparsak ve hücumda kaliteyi yükseltirsek, daha kararlı davranırsak bu turu geçmek için büyük şansımız var. Asla pes edecek bir takım değiliz. Liverpool'un gelecek hafta işi hiç kolay değil" dedi.


Penaltı golüyle maçı kaybetmenin sinir bozucu olduğunu vurgulayan Hırvat teknik adam, "Maç berabere bitseydi daha adil olacaktı. Liverpool tarafından baktığınızda belki onlar da bu golü hak ettiler. Çünkü sürekli bir arayış içindelerdi. Oyunun son bölümünde farklı klasta oyuncuları oyuna soktular. Balotelli ve Sterling, ani ataklarda çok tehlikeli futbolcular. Planımız tabii ki bundan daha fazlasını almaktı. Ama hala canlıyız, bu işin içindeyiz. Bu tur iki ayaklı, bir hafta sonra rövanş maçına çıkacağız. Hala ciddi bir şansımız var" ifadelerini kullandı.


"PENALTI POZİSYONUNU GÖRMEDİM"
Bir basın mensubunun penaltı ile ilgili sorduğu soruya ise siyah-beyazlı takımın hocası, "Dürüst olmak gerekirse pozisyonu görmedim. Sahanın diğer tarafındaydı ve oldukça kalabalıktı. Penaltıdan önce Balotelli'nin ayağını kaldırdığı bir pozisyon vardı, hakem oyun içinde bu tür pozisyonlara tehlikeli olduğu için faul vermişti. Orada da faul vermesini beklerdim" diye cevapladı.
Avrupa kupalarında bu sezon İngiliz takımlarına karşı harika performans ortaya koyduklarını da belirterek, hala çok ciddi şanslarının olduğunu ifade etti.


"OLİMPİYAT DOLARSA, ŞANSIMIZ DAHA YÜKSEK OLUR"
Olimpiyat Stadı'nda oynanacakları rövanş maçı için taraftarlara da çağrıda bulunan Bilic, "Bursaspor maçında hem iyi oynadık hem de atmosfer iyiydi. Oradaki sorun seyirci sayısı 20 binin altına düştüğünde başlıyor. Çünkü o kadar büyük statta 8-10 bin kişi bulunduğunda gerçekten can sıkıcı bir atmosfer oluyor. Feyenoord, Arsenal, Tottenham maçlarında atmosferler gerçekten harikaydı. Gelecek haftaki maçta stadın dolmasını bekliyorum. Olimpiyat Stadı dolarsa bu turu geçmek için çok ciddi bir şansımız olacak" sözlerini sarf etti.


BA: "HALA ŞANSLAR EŞİT"
Siyah-beyazlı takımın Senegalli golcüsü Demba Ba, iyi bir ortaya koyduklarını belirterek, "Ne yazık ki penaltı golüyle kaybettik. Haftaya rövanşı olacak bu maçın. 1-0 yenilmiş olmamız rövanşı etkilemeyecek. Hala her şey ortada. Faul olduğunu düşündüğüm pozisyonun devamında bir gol yediğimiz için üzgünüm. Hala şanslar eşit. Dış sahada gol atmak bize avantaj sağlayacaktı. Bu golü atamadık. Önümüzdeki hafta taraftarlarımızın desteğiyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda farklı bir senaryo yazılacak" dedi.


GÜLÜM: "PENALTI GOLÜYLE MAĞLUP OLMAMALIYDIK"
Beşiktaş'ın başarılı defans oyuncusu Ersan Gülüm ise 1-0'lık mağlubiyetten dolayı üzgün olduğunu vurgulayarak, "Galip ya da berabere bitirmek istiyorduk. İyi mücadele ettik. Ön tarafta topu tutamadık ve baskı yedik. Savunmada iyiydik. Penaltı golüyle mağlup olmamalıydık. Böyle oynarsak evimizde kazanacağımıza inanıyorum. Arkadaşlarımı kutluyorum. Rakibe net pozisyon vermedik. Evimizde taraftarlarımızın desteğiyle baskı kurup turu geçeceğimize inanıyorum" sözlerini sarf etti.


ÖZYAKUP: "KORKMADAN OYNADIK"
Beşiktaş'ın başarılı futbolcusu Oğuzhan Özyakup da cesur oynayıp, iyi mücadele ettiklerini dile getirerek, "Tam biz pozisyona girecekken onlar golü buldu. Bir maç daha var. İstanbul'da umarım güzel bir skor alırız. Umudumuz devam ediyor. Avrupa'nın iyi ekipleri bize karşı İstanbul'da oynamakta zorlanıyor. Umarım aynısını Liverpool'a da yaparız" açıklamasında bulundu.


LİVERPOOL CEPHESİ
Liverpool Menajeri Brendan Rodgers ise Beşiktaş karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Rakibimize karşı iyi bir savunma yaptık. Kaleci Mignolet, ilk yarıda iyiydi. Fırsatlar da yakaladık. Top kontrolümüz ikinci yarıda daha hızlıydı. Rövanş için mükemmel bir sonuç oldu. Bu akşam takım ruhunu gördünüz. Galibiyet almak harikaydı" dedi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...