Üsküdar'daki vahşette korkunç şüphe

Üsküdar'daki vahşette korkunç şüphe

YAŞAM Haberleri

İstanbul Üsküdar'da eşini 40 parçaya bölen adamla ilgili sarsıcı detaylar ortaya çıktı.

Polislerin evde yaptığı aramada buldukları ekmek arasındaki et parçasıyla ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre et parçasının öldürülen kadına ait olup olmadığının belirlenmesi için delil olarak Adli Tıp'a götürüldüğü...


İstanbul nbsp;Çengelköy'de bir kadın daha eşi tarafından katledildi. Tahir Kart (43) adlı kişi 17 yıllık eşi olan 42 yaşındaki Kübra Kart'ı öldürdü. İşlenen cinayetle ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Çenkölköy Mahallesi Ordu Caddesi Sümer Sokak'taki evlerinde Tahir Kart, 15 Şubat günü 17 yıllık eşi Kübra ile tartıştı. Tahir Kart aynı gün gece yarısı mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla Kübra'yı defalarca bıçakladı. Cesedi banyoya götürdü ve nce üzerindeki kıyafetleri çıkardı. Ardından cesedi parçalamaya başladı. Habertürk'ün haberine göre Baş, kol, bacak ve ayakları kesen koca, eşi Kübra'nın cesedini tam 40 parçaya böldü. Ceset parçalarını ayrı poşetlere koydu. Eşinin kanlı elbiselerini alıp, bir çöp konteynerine attı. Bir süre sonra ise çöp poşetlerine koyduğu ceset parçalarını tekerlekli pazar arabasıyla taşıyarak başka bir çöp konteynerine koydu.
nbsp;
İTİRAF ETTİ
Gün ağardıktan sonra karakola giderek karısının kayıp olduğunu bildirdi. Tahir Kart'ın yaptığı kayıp başvurusundan ağabeyi haberdar oldu. Ağabey, bir gün sonra gittiği kardeşinin evinde çok sayıda kan lekesi gördü ve polise bilgi verdi. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Kart'ı evinde gözaltına aldı. Kan izlerini tek tek tespit eden polis, zanlıya karısının nerede olduğunu sordu. Polis, Tahir Kart'ı ekip otosuna bindirerek sokak aralarında dolaştırmaya başladı. Tahir Kart cinayeti itiraf etti.
nbsp;
'EKMEK ARASI ET' İDDİASI
Polislerin evde yaptığı aramada buldukları ekmek arasındaki et parçasıyla ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre et parçasının öldürülen kadına ait olup olmadığının belirlenmesi için delil olarak Adli Tıp'a götürüldüğü öğrenildi. Cesedin Kübra Kart'a ait olup olmadığının kesin tespiti için kadının yakınlarından DNA örneği alındı. Talihsiz kadının cesedi dün öğle saatlerinde de teslim alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak'a götürüldü. nbsp;Üsküdar'daki vahşette korkunç şüphe
Kübra Kart'ın katiline idam istendi
İstanbul Çengelköy'de kocası tarafından öldürüldükten sonra cesedi parçalanarak çöpe atılan Kübra Kart'ın Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan ailesi, katile idam cezası verilmesini istedi.


Çengelköy'de Pazartesi günü öldürüldükten sonra cesedi parçalanarak dün gece çöp konteynerine atılan ve polis tarafından bulunan Kübra Kart'ın Kdz. Ereğli ilçesi Cemaller Köyü'nde yaşayan ailesi acı olayın haberini televizyondan izlerken sinir krizi geçirdi.


Kübra Kart'ın 69 yaşındaki annesi Ayşe Efe, kızının çok iyi bir insan olduğunu ve eşinden daha öncede şiddet gördüğünü ifade etti. Anne Ayşe Efe, kızının katili olduğu iddia edilen Tahir Kart'ın daha öncede göğsüne bıçak dayadığını anlattı. 7 çocuğundan tek kızı olan Kübra'nın çok iyi bir insan olduğunu dile getiren acılı anne, kızının katiline idam cezası verilmesini istedi.


"KARDEŞİMİN ÖLÜMÜNDEN SADECE KOCASI SORUMLU DEĞİL"
Kübra'nın ağabeyi 43 yaşındaki Hüseyin Efe de kız kardeşinin ölümünden sadece kocasının değil kaynanası ve kayın pederinin de sorumlu olduğunu savundu. Kız kardeşi Kübra'nın 17 yıldır eşine sabır gösterdiğini anlatan Hüseyin Efe, "Ahlaksız caninin 17 yıldır şuuru yerindeydi de, bu vahşi cinayetten sonra birebirden şuuru kaybolmuş. Babaları, anneleri, abileri 'Benim oğlumun şuuru yok. Kendisini bilmiyor' diyorlar. İşe gidip geliyor, vatandaşların, toplumun içerisinde. Katliam yaptıktan, ayak, bacak, kol, kelle ne varsa kopardıktan sonra şuuru yok deniyor. Evlendikten 5 yıl boyunca normal yaşamış. 11 yıldır da şizofren tedavisi görüyormuş. Bize bundan ne kız kardeşim ne de kendisi bahsetti. Kız kardeşimde kendisini kurtarmak amaçlı 'bu var, bu var' demedi. Bayramlarda buraya geldikleri zaman tuhaf tuhaf hareketleri vardı. Bayramlarda buraya geldiği zaman sofrada az bir şey konuşacağı zaman iki eliyle ağzını kapatıp 'sen sus' diyordu. Biz ara sıra müdahale ediyorduk ama kendi aralarında bilinçli olarak yapılan şaka zannediyorduk. Karı koca arasında oyun gibi bir şey zannediyorduk. Kız kardeşim "Ben bununla artık baş edemiyorum, lafta anlamıyor. Buna a desen, b anlıyor. Bunu artık böyle kabul ettik, bununla başa çıkamıyorum" dedikleri oldu" dedi.


"CİNAYET DELİLLERİNİ YOK EDEMEMİŞ"
Tahir Kart'ın ailesinin Salı akşamı kendilerini aradığını ve kız kardeşinin kayıp olduğunu ve köye gelip gelmediğini sorduklarını hatırlatan ağabey Hüseyin Efe, her defasında kendilerine farklı şeyler söylendiğini dile getirdi. Efe, "Babası arıyor, "İşten çıkmış, Gültepe'den geçerken, oralar tenha, arabanın bir tanesi gelmiştir, koymuştur arabaya, olmuştur" diyor. Biraderine de diyorum ki "Kübra'nın telefonu evde mi?", evdeymiş. "Çantası, ziynet eşyaları evde yerinde mi?" yerinde. "Kübra'nın eve girdiği dış kapı anahtarı evde mi?" evde. Bu delilleri de yok edememiş. Kaybolduğu haberini ben Salı akşamı saat 15.00 civarında aldım. Olayı da Pazartesi 17.30-18.00'de yapmış bunlar. Aradan 36 saat geçmiş oluyor yani" dedi.


İYİ HAL İNDİRİMİNE TEPKİ
Eşinden şiddet gören kadınların mutlaka ailesine bilgi vermesini ve kadına yönelik şiddetin durması için idam cezasının geri gelmesini isteyen gözü yaşlı ağabey, bu tür cinayetlerin katillerine mahkemelerde iyi halden ceza indirimine gidilmesine tepki gösterdi. Hüseyin Efe, "Adam 15 sene ceza alıyor, af çıkıyor. Neymiş, kravat takmış duruşmada. Kravat taktığı için, gülümsediği için iyi halden dolayı 15 yıl iniyor 3 seneye. 3 senede çevriliyor para cezasına. Haydi toplum içine. Aynı hareketi tekrar yapıyor. Türkiye'de idam gelmediği sürece kadın cinayetlerinin önüne geçilemez" şeklinde konuştu. Kübra Kart'ın ağabeyi Hüseyin Efe 17 yıl önce telli duvaklı gelin olarak gönderdikleri kız kardeşlerini bu gün tabutta kendilerine verildiğini söyledi. Öldürülen kadının diğer ağabeyi Şahin Efe ise kadın cinayetlerinin devam ettiğini belirterek bu gün kendi başlarına gelenin yarın başkalarının da başına geleceğini ve devletin artık bu cinayetlere karşı önlem almasını istedi.


Kübra Kart'ın cenazesi bu gün Cuma Namazı'ndan önce toprağa verilecek.
(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...