Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şampiyon atlet Mehmet Topul kara meydan okudu

/ Kaynak: İHA
Şampiyon atlet Mehmet Topul kara meydan okudu

SPOR Haberleri  / İHA

Bursalı Balkan şampiyonu maratoncu, antrenmanlarını şehir merkezindeki kar üzerine şortla yapıyor.

Bursa'da soğuk ve karlara aldırmadan şehir merkezinde şortla antrenman yapan Balkan Maraton Şampiyonu Mehmet Tombul, vatandaşların şaşkın bakışları arasında her sabah 20 kilometre koşuyor. 2 kez Balkan şampiyonu olan 49 yaşındaki şampiyon atlet, vücut direncinin iyi olması nedeniyle kar, kış, soğuk demeden antrenmanlarını yapabildiğini söyledi.


HER SABAH KARDA 20 KİLOMETRE KOŞUYOR
Her sabah bal ve pekmez yediği için vücut direncini koruduğunu ifade eden Mehmet Tombul, "İstanbul'da hafta sonu yapılacak Balkan Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Nilüfer'de Ataevler'den başlayıp Botanik Park, Kültürpark, Altıparmak'tan geçerek yeniden Nilüfer'e dönüyorum. Her sabah 1 saatte 20 kilometre koşuyorum. İnsanlar ve araç sürücüleri, korno çalarak veya fotoğrafımı çekerek alkışlıyorlar. Bu da bana gurur veriyor" dedi.
Şampiyon atlet Mehmet Topul kara meydan okudu

"KARDA ANTRENMAN BANA İYİ GELİYOR"
Şampiyona için Uludağ'a giderek karda koşu yapmayı planladığını ifade eden Tombul, "Uludağ'a antrenman için çıkacaktım. Ancak Uludağ Bursa'ya geldi. Bursa'ya kar yağınca Uludağ'a çıkmaktan vazgeçtim. Karda antrenman yapmak daha iyi geliyor. Hafta sonu yapılacak şampiyonada birinci olarak Bursa'nın yine gururu olmaya çalışacağım" diye konuştu.


BURSA BELEDİYELERİ DESTEK OLMUYOR
Dünyanın bazı ülkelerinde yapılan şampiyonalara katıldığında maddi zorluk çektiğine de dikkat çeken Tombul, "2 yıl üst üste Balkan Şampiyonu oldum. Finlandiya'daki Dünya Şampiyonası'nda altıncı oldu. Bu yıl yine dünya şampiyonasına gitmeyi planlıyorum. Şampiyonalara giderken sponsor bulmakta zorlanıyorum. Bursa'daki belediyeler, sponsor olmaya yanaşmıyor. Sonuçta Bursamızı ve ülkemizi temsil ediyor, orada Türk bayrağını dalgalandırıyoruz. Bir uçak bileti alamıyor belediyeler. Bu beni üzüyor. Kendi imkanlarımızla şampiyonalara katılıyoruz" ifadelerini kullandı.
Şampiyon atlet Mehmet Topul kara meydan okudu

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...