Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kupa'da yarı final heyecanı

Kupa'da yarı final heyecanı

SPOR Haberleri

Royal Halı Türkiye Kupası'nda yarı finalistler, Pınar Karşıyaka – Fenerbahçe Ülker ve Darüşşafaka Doğuş – Anadolu Efes karşılaşmaları sonrası belli olacak

Şahinbey Spor Salonu'nda oynanacak ve NTV Spor ekranlarından da naklen yayınlanacak karşılaşmalar öncesi yarı finalde mücadele edecek takımların eşleşmelerini mercek altına aldık.
Darüşşafaka Doğuş (13-6) – Anadolu Efes (14-5) (20:00 NTV Spor)
Royal Halı Türkiye Kupası'nda oynanacak diğer yarı final karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş ile Anadolu Efes final bileti alabilmek için mücadele edecek.


Darüşşafaka Doğuş, çeyrek final mücadelesinde Ankara ekibi Rönesans TED Ankara Kolejliler ile karşılaştı. Oyunun ilk dakikasından itibaren kontrolü elinde bulunduran ve ikinci çeyrekten itibaren de farkı açmaya başlayan İstanbul temsilcisi, maçı da 19 sayı farkla 69-50'lik skorla kazandı. Darüşşafaka Doğuş'ta Ersin Dağlı 15 sayı- 9 ribaundluk performansıyla ön plana çıkan isim oldu. Anadolu Efes ise zorlu Galatasaray Liv Hospital mücadelesini 79-73'lük skorla kazanarak yarı finale yükseldi. Lacivert Beyazlılarda çok başarılı bir oyun çıkartan Thomas Heurtel, 22 sayı- 3 asistlik performansıyla galibiyetin mimarı oldu.


Royal Halı Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde karşılaşacak olan Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş, bu yıl TBL'in 12.haftasında karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadele büyük bir çekişmeye sahne olurken, Anadolu Efes de maçtan 73-72 galibiyetle ayrıldı. Stratos Perperoglou'nun 19 sayıyla oynadığı Lacivert Beyazlılarda Matt Janning de 17 sayı- 4 ribaund- 1 asistle maçı tamamladı. Royal Halı Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş finale yükselerek yakaladığı başarılı grafiği daha da yukarıya çıkartmak, Anadolu Efes de zorlu lig ve Avrupa maçları öncesinde kupayı kazanarak morallenmeyi hedefliyor.


Fenerbahçe Ülker (15-4) - Pınar Karşıyaka (13-6) (17:00 NTV Spor)
Royal Halı Türkiye Kupası'nda oynanacak ilk yarı final mücadelesinde Fenerbahçe Ülker ile son şampiyon Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek.


İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka, son şampiyon apoletiyle geldiği Gaziantep'te, çeyrek final mücadelesinde Banvit ile karşılaştı. Rakibini rahat bir oyun sonunda 89-64'lük skorla mağlup ederek geride bırakan İzmir ekibinde, Jon Diebler 17 sayı- 4 ribaund- 3 asistlik performansıyla ön plana çıktı.


Fenerbahçe Ülker ise çeyrek final mücadelesinde ev sahibi Royal Halı Gaziantep ile eşleşti. Sarı Lacivertliler, nefes kesen karşılaşmayı 73-72'lik skorla kazanarak adını son dört takım arasına yazdırdı. Fenerbahçe Ülker'de Jan Vesely, 13 sayı- 12 ribaundluk rakamlarıyla double double yaptı.


Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker bu sezon iki kez karşılaşırken, taraflar birer galibiyet elde etti. Ankara'da sezon başında oynanan 30. Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde İzmir ekibi, rakibini 77-75 ile geçerek şampiyonluğa ulaştı. Ankara Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Juan Palacios 19 sayı- 12 ribaund ve Bobby Dixon da 19 sayı- 11 asistle double double rakamlarına ulaştı.


Ligde 5.hafta Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker bir kez daha karşı karşıya geldi. Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Sarı Lacivertliler 75-69'luk skorla kazandı. Emir Preldzic'in 2 sayıda kalmasına karşın 10 ribaund ve 10 asistle oynadığı karşılaşmada ayrıca Nemanja Bjelica da 15 sayı- 11 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı. Royal Halı Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında Pınar Karşıyaka son şampiyon unvanını korumak, Fenerbahçe Ülker de son maçlarda yakaladığı ritmi sürdürerek finale yükselmek için mücadele edecek.
SPORX

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...