Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM, Chelsea taraftarlarını kınadı

/ Kaynak: AA
BM, Chelsea taraftarlarını kınadı

SPOR Haberleri  / AA

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Germain ile Chelsea maçı öncesinde ırkçı harekette bulunan İngiliz taraftarları kınadı

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Colville, son yıllarda özellikle stadyumlarda görülen ırkçı hareketlerden sonra ırkçılığı futboldan uzak tutmak için FIFA ve UEFA ile diyalog halinde olduklarını söyledi. Irkçılığın hem toplumdan, hem spordan kökünün kazılması için daha yapılması gereken çok fazla şey olduğuna dikkati çeken Colville, "Buna benzer acımasız ırkçı eylemler Avrupa'nın her yerinde her gün oluyor ve çok dikkat çekmiyor çünkü kameralara yansımıyor" şeklinde konuştu.
Colville, ırkçılığın bu çirkin yüzünün oluşturduğu haksızlıkla, nerede olursa olsun ırkçılıkla mücadele çalışmalarına devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Chelsea taraftarlarının ırkçı hareketini şiddetle kınıyoruz" dedi.
Paris'te salı günü oynanan maç öncesinde İngiliz taraftarlar, Richelieu-Drouot metrosunda kalkmak üzere olan trene binmek isteyen Afrika kökenli yolcuyu iterek içeri girmesine izin vermemiş ve "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" şeklinde tezahürat yapmıştı.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...