Somali'de patlama: 12 ölü

/ Kaynak: AA
Somali'de patlama: 12 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mogadişu'nun merkezinde bulunan "Central Hotel"e 2 intihar eylemcisinin bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırıda eylemcilerin yanı sıra aralarında Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Ferah Hirsi ve Delcir Partisi Genel Başkanı Abduşşekur Adem'in de yer aldığı 10 sivil hayatını kaybetti.

Yaralananların arasında Başbakan Yardımcısı Muhammed Ömer Arten, Bel'ad Valisi Muhammed Mahmud Senay ve Milletvekili Abdulkadir Ali Ömer'in de yer aldığı belirtildi.

Saldırıyı Eş-Şebab örgütü üstlendi

Öte yandan saldırının sorumluluğunu Eş-Şebab örgütünün üstlendiği belirtildi.

Örgüte ait bir radyonun haberinde, "mücahitlerin başkentteki önemli otellerden birine büyük bir saldırı düzenlediği" ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Somali'de cuma namazının kılındığı otele yapılan, aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve birçoğunun da yaralandığı bombalı saldırının şiddetle kınandığı belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve kardeş Somali halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, ''Somali'nin geleceğini ve barışını hedef alan bu alçakça saldırının, Somali halkının istikrar ve kalkınma arayışını yıldırmak hedefini taşıdığı açıkça ortadadır. Saldırının cuma namazı sırasında yapılması ise terörün tüm kutsal değerleri ayaklar altına alan menfur yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye, dost ve kardeş Somali halkının barış ve istikrara kavuşması için her türlü desteği artırarak ve kararlılıkla vermeyi sürdürecektir'' ifadeleri kullanıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...