Dışişleri'nden Libya'daki saldırılara kınama

Dışişleri'nden Libya'daki saldırılara kınama

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Kuba şehrinde gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Libya'nın Kuba şehrinde gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu menfur saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet, yaralananlara acil şifalar diliyor, kardeş Libya halkına taziyelerimizi sunuyoruz. Son dönemde Libya'da artan terör eylemlerini endişeyle takip ediyoruz. Libya'nın bölgede yeni bir terör yuvası haline gelmemesi için ulusal uzlaşının en kısa sürede sağlanması, ulusal birlik hükümetinin kurulması ve devlet otoritesinin ülke genelinde yeniden tesis edilmesi her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Libya'daki tüm tarafları, BM gözetiminde sürdürülen siyasi diyalog sürecine aktif katılım sağlamaya, ülkede istikrar ve güvenliğin tesisi için gerekli adımları özveri, kararlılık ve süratle atmaya çağırıyoruz" denildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...