Joe Biden, Yatsenyuk ve Poroşenko ile görüştü

Joe Biden, Yatsenyuk ve Poroşenko ile görüştü

DÜNYA Haberleri

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gelişmeleri ele almak üzere Poroşenko ve Yatsenyuk ile ayrı ayrı telefonda görüştü. Biden, görüşmelerde, ülkenin doğusunda ateşkese rağmen çatışmaların yaşandığı Debaltseve'de Rusya yanlısı ayrılıkçıların saldırılarını kınadı. Ukrayna'nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü ile imzalanan üç Minsk anlaşmalarının da apaçık ihlali olan kentteki bu saldırıların, Ukrayna topraklarında bulunan Rus ordusu tarafından doğrudan desteklendiğini belirten Biden, Poroşenko ve Yatsenyuk ile Rusya'nın bu askeri operasyonların ardında sadece yerel ayrılıkçıların bulunduğu iddiasının arkasına saklanmayı sürdüremeyeceği konusunda aynı fikirde olduğunu ifade etti.
Görüşmede ayrıca Biden, her iki Ukraynalı liderle ateşkesin ve ağır silahların çekilmesinin daha etkili şekilde izlenmesi gerektiğini ele aldı.
Donetsk'e bağlı Debaltseve kasabası ayrılıkçıların elindeki iki büyük kent Donetsk ve Luhansk arasında köprü işlevi görmesi nedeniyle bölgede stratejik öneme sahip. Debaltseve, ayrıca Ukrayna ordusunun kontrolündeki batıya uzanan karayolu ve demiryollarının üzerinde yer alıyor.
Ukrayna'da taraflar arasında Pazar gününden itibaren başlayan ateşkes anlaşmasına rağmen, son günlerde ayrılıkçıların bu kente saldırıları sürüyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...