CHP'nin basın özgürlüğü

CHP'nin basın özgürlüğü

GÜNDEM Haberleri

Her fırsatta "Türkiye'de basın özgürlüğü yok" diyen CHP'nin 2 numarası Tekin'den çarpıcı açıklama: İktidara geldiğimizde gazetelere el koyacağız...

"8-9 Haziran'da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır. Sadece el mi koyacağız? Buna bulaşmış bütün iş adamlarından hesabını soracağız…" Bu sözler, "Gazeteciler zulüm altında. Özgür basın susturuluyor. Patronlara ekonomik, gazetecilere siyasi baskı var" sözlerini dilinden düşürmeyen ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e ait. nbsp; nbsp;
CHP'nin 2 numaralı ismi Tekin, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, gazetecilerin CHP Milletvekili Umut Oran hakkında ortaya çıkan iddialarla ilgili nbsp;soruları üzerine, 'fuatavni' olduğu öne sürülen Emre Uslu'nun yazışmalarını yayınlayan gazetelere ateş püskürdü. "Hepsi kirliliktir, bu kirliliklerin hesabını soracağız" diyen Gürsel Tekin, resmen tehdit etti: "8-9 Haziran'da ilk işimiz bu kirli gazetelerin tamamına el koymak olacaktır. Sadece el mi koyacağız? Buna bulaşmış bütün iş adamlarından hesabını soracağız. nbsp;Konuşulması gereken önemli meseleler var. IŞİD meselesi, Süleyman Şah Türbesi tartışılması gerekirken bu tartışmaların önünü neyle keseceksiniz. Kirli gazetelerinizin başka haberleriyle keseceksiniz."
İç Güvenlik Paketi'ni "sıkıyönetim paketi" olarak niteleyen Tekin, "Biz sadist miyiz. Bizim güvenli yerlerde yaşamaya ihtiyacımız var. Ama bu sıkıyönetim yasası" dedi ve partisinin asıl niyetini açık etti: "Bu yasayı uygulaması gereken kurumlar bunan neresinde diye soruyoruz. Asker, jandarma, polis bunun neresinde. Bunu cebren buradan geçirebilirler. Ama Anayasa Mahkemesi'nden yüzde 100 dönecektir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...