Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamas, İsrail ordusundan başka bir orduya karşı savaşmayacak

/ Kaynak: AA
Hamas, İsrail ordusundan başka bir orduya karşı savaşmayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil, Gazze ve Hamas'ın, İsrail ordusundan başka bir orduyla askeri mücadeleye girmeyeceğini söyledi.

Hamas'ın, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ta "Kassam terör değildir" sloganıyla düzenlediği siyasi etkinlikte konuşan Berdevil, Gazze Şeridi'nin, Mısır'ın doğu cephesindeki güvenli kapısı olarak kalmaya devam edeceğini belirtti.
Berdevil, "Gazze ve Hamas, İsrail ordusundan başka bir orduyla askeri mücadeleye girmeyecek" dedi.
Hamas'ın, Mısır'ın iç işlerine karışmadığını vurgulayan Berdevil, örgütün Sina'daki saldırılara karıştığı yönündeki Mısır basınında çıkan haberleri de kesin dille reddetti.
Berdevil, "Bu suçlamalarla basın ve arkasındakiler tarafından, Sina'daki güvenlik başarısızlığını aklamak ve ülke içindeki krizi dışarıya aktarmak için hayali bir düşman oluşturmak istenmekte" diye konuştu.
Mısır basını hemen hemen her gün Hamas ve onun siyasi kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nı Sina'daki saldırılara karışmakla suçlarken, Hamas bu suçlamaları reddediyor.
Bazı Mısırlı basın mensupları, son zamanlarda televizyon programlarında yaptıkları açıklamalarda, Mısır ordusundan Hamas'ı vurmasını istemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...