Husi karşıtı göstericilerin üzerine ateş açıldı: 1 ölü 3 yaralı

/ Kaynak: AA
Husi karşıtı göstericilerin üzerine ateş açıldı: 1 ölü 3 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

İbb kentinde düzenlenen Husi karşıtı düzenlenen gösteriler esnasında protestocuların üzerine açılan ateş sonucu 1kişi hayatını kaybetti

Yemen'in orta kesimindeki İbb kentinde düzenlenen Husi karşıtı gösterilerde protestocuların üzerine ateş açılması sonucu 1 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı belirtildi.
Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre protestocular İbb'deki ''Değişim Meydanında'' toplandı. Husi Ensarullah Hareketi'ne bağlı olduğu tahmin edilen militanların protestocuları yakından takip ettiği ve bir anda silah sesleri duyulduğu ifade edildi.
Meydanda arbede yaşanırken, açılan ateşte bir kişi öldü. Yaralılar bölgedeki protestocular tarafından hastanelere kaldırıldı.
Yerel kaynaklar Husilerin kalabalığın toplandığı sırada protestoculara şiddet uyguladığı ancak buna rağmen göstericilerin protestolarını devam ettirdiği aktarıyor.
Gösteride katılımcılar, Husilerin ülke siyasetine askeri müdahalesini kınamış ve silahlı güç oluşturarak Yemen kentlerini kontrol altına almalarını reddetmişti.
Husiler, Sana, Hudeyde, Aden, Taiz ve İbb gibi kentlerde sık sık düzenlenen gösterilerde ''Darbecilikle'' suçlanıyor.
Yemen hükümeti ve eski Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ocak ayında istifa etmesinin ardından Husiler, 6 Şubat'ta, ülkedeki siyasi geçiş sürecini belirleyecek, "Anayasa Manifestosu" adıyla bir bildiri açıklamıştı. Mevcut anayasanın yürürlükte kalacağı belirtilen manifestoda, 5 üyeli "Başkanlık Konseyi" ve 551 sandalyeli "Ulusal Geçiş Meclisi"nin kurulması öngörülmüştü.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ise 16 Şubat'ta, başkent Sana'da hükümet ve güvenlik kurumlarını ele geçiren Husilere, bu kurumlardan silahlı güçlerini şartsız olarak çekme çağrısı yapmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...