Yemen'de istifa eden Cumhurbaşkanı başkenti terketti

/ Kaynak: AA
Yemen'de istifa eden Cumhurbaşkanı başkenti terketti

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'nın başkenti terkettiği ve evinin yağmalandığı bildirildi.

Yemen'deki Husi Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Ali el-Kahum, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'nin kılık değiştirerek Aden'e gittiğini iddia etti.
AA muhabirine konuşan Husi Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyesi Ali el-Kahum, "Hadi'nin Sana'dan Yemen'e kaçışının siyasi arenaya hiçbir etkisi yok" dedi.
Hadi'ye ilişkin iddialarını sürdüren Kahum, "Hadi'nin Yemen'de bulunması veya bulunmamasının, siyaset arenasına bir etkisi yok. Çünkü Hadi, Ensarullah Hareketi'nin yaklaşık 2 hafta önce yayınladığı Anayasa Manifestosu'nun ardından eski Cumhurbaşkanı oldu" diye konuştu.
Kahum, "Hadi, bu sabah kılık değiştirerek Aden'e gitti. Özellikle de Hadi gibi siyasi arenada yeri olmayanlar herkes gibi yer değiştirebilir ve diğer illere gidebilir" ifadelerini kullandı.
Hadi'nin kendi iradesiyle istifa ettiğini ve Aden'e gitmesinin Yemen halkı için önemli olmadığını savunan Kahum, "Doğal olmasına rağmen, Hadi'nin Sana'dan Aden'e gitmesini büyütmeye çalışan bazı siyasi taraflar ve uluslararası otoriteler var" şeklinde konuştu.
Yemen'de Husilerin ev hapsinde tuttuğu, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'nin, Sana'dan ayrılarak ülkenin güneyindeki Aden'e ulaştığı ve evinin Husi militanlar tarafından yağmalandığı belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...