Ukraynalılardan, Türk futboluna büyük kıyak

Ukraynalılardan, Türk futboluna büyük kıyak

SPOR Haberleri

Dnipro'nun Olympiakos'u devirmesi Beşiktaş ile Trabzonspor elense dahi Dnipro'nun turu geçmesi Şampiyonlar Ligi kontenjanının Türkiye'de kalması demek.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Beşiktaş ile Trabzonspor'un rakiplerine mağlup olup tur şanslarını zora sokması Türkiye adına kritik UEFA ülkeler sıralamasındaki yarışı olumsuz etkiledi.


Buna karşın Ukrayna'da Dnipro'nun Olympiakos'u 2-0 mağlup etmesi Türkiye'nin ilk 12'de tutunarak 2016/17 sezonunda Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne doğrudan katılım hakkını koruma adına büyük önem taşıyor. Beşiktaş ile Trabzonspor elense dahi Türkiye'nin istediğini alma şansı artmış durumda.


OLYMPİAKOS ELENİRSE...


Olympiakos'un 2-0'lık yenilgisi Yunanistan'ın son temsilcisinin elenme riskini ortaya çıkardı. Eğer Yunan şampiyonu evinde turu geçmesini sağlayacak 3 farklı bir galibiyet alamazsa Türkiye ile Yunanistan arasındaki 0.500 puanlık fark kapanmayacak ve Türkiye altın değerindeki 12.sıraya tutunmayı garantileyecek. Bu da Dnipro'nun Perşembe günü Yunanistan'da oynayacağı maçı Trabzonspor ile Beşiktaş'ın karşılaşmalarından dahi önemli bir hale getiriyor.


kaynak:sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...