İhvan ve Trablus hükümeti Libya'daki bombalı saldırıları kınadı

/ Kaynak: AA
İhvan ve Trablus hükümeti Libya'daki bombalı saldırıları kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Trablus hükümeti ve İhvan'ın siyasi kanadı Adalet ve İnşa Partisi, Derne'nin Kubbe ilçesindeki intihar saldırısını kınadı

Libya'daki mevcut iki hükümetten biri olan Trablus'taki Milli Genel Kongre (MGK) ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Adalet ve İnşa Partisi (AİP), Derne'ye bağlı Kubbe ilçesinde çok sayıda kişinin ölümüne neden olan intihar saldırılarını kınadığı bildirildi.
MGK tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, saldırıların kınandığı belirtildi.
Kaynağı ve şekli ne olursa olsun teröre karşı tek bir saf olunması çağrısı yapılan açıklamada, "Hükümet, Libya'da yaşananların diktatör Arap rejimlerin ülkeyi bölme amacıyla yaptığı komplolar dizisinden başka bir şey olmadığını teyit etmektedir. Komploları hayata geçirenler de ülkenin güvenliğini bozmak isteyen iş birlikçileridir" ifadeleri kullanıldı.
Bunun yanı sıra, AİP tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Saldırı ülke güvenliğini, istikrarını ve vatandaşların hayatını hedef almaktadır. Bu eylemler hiçbir kanun ve din tarafından tasvip edilmediği gibi hiçbir salim akıl ve mantık da bunu kabul etmez" ifadeleri kullanıldı.
Fitne çıkartmak isteyenlere fırsat verilmemesi için birlik çağrısı yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Böyle eylemler yalnızca diyaloğu engellemeye çalışan ve ülkeye askeri müdahale yapılmasını isteyen iç ve dış güçlerin çıkarlarına hizmet ediyor. Bu da tüm taraflara anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp ülkeyi kurtarmak için tek bir saf halinde durmayı ve siyasi bölünmeyi sonlandıracak ciddi diyaloğa doğru yönelmeyi gerektiriyor "
Bingazi'nin 250 kilometre doğusunda yer alan Derne'ye bağlı Kubbe ilçesinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen 3 intihar saldırısı sonucu 47 kişi hayatını kaybetmiş, saldırılardan 2'sini "IŞİD-Berka Vilayeti" terör örgütü üstlenmişti.
Saldırılarda, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi Başkanı Akıle Salih'in evinin de hedef alındığı ifade edilmiş, Temsilciler Meclisi de saldırıların ardından ülkede 7 gün yas ilan edildiğini duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...