Husiler, Hadi'nin ailesinden 3 kişiyi kaçırdı!

/ Kaynak: AA
Husiler, Hadi'nin ailesinden 3 kişiyi kaçırdı!

DÜNYA Haberleri  / AA

Husilerin, istifa eden cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ailesinden 3 kişiyi kaçırdığı ileri sürüldü.

Yemen'de istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin ailesinden 3 kişinin, ülkenin orta kesiminde bulunan İbb iline bağlı Er-Radme ilçesinde, Husi Ensarullah Hareketi'ne bağlı silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı ileri sürüldü.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Hadi'nin ailesinden 3 kişi, Husilerin kontrolündeki bir güvenlik noktasında, silahlı kişiler tarafından alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Söz konusu üç kişinin Sana'dan Aden'e gitmek üzere oldukları ifade edildi.
Husi Ensarullah Hareketi'nden ise henüz bir açıklama yapılmadı.
- Lahic'te 2 asker öldrüldü
Öte yandan, ülkenin güneyindeki Lahic kentinde 2 askerin öldürüldüğü bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2 asker Lahic'teki bir halk pazarından geçtikleri sırada kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Saldırganların olay yerinden kaçtığı ifade edildi.
Lahic kentinde 2011'den bu yana güvenlik boşluğu yaşanıyor ve El Kaide ile hükümete ait birlikler arasında çatışmalar yaşanıyor.
Yemen'de Husilerin ev hapsinde tuttuğu, istifa eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Sana'dan ayrılarak ülkenin güneyindeki Aden'e gittiği ve evinin Husi militanlar tarafından yağmalandığı belirtilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...