Bakanlık'tan hekimlere ilginç soru! Tekrar dünyaya gelseniz...

Bakanlık'tan hekimlere ilginç soru! Tekrar dünyaya gelseniz...

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliğinden kaçışın nedenlerini araştırmak için harekete geçti.

Gökhan KAYA/ ANKARA
Bazı aile hekimlerinin kendi isteğiyle sözleşmelerini feshetmesi veya biten sözleşmesini yenilememesi üzerine Sağlık Bakanlığı, bu kaçışın nedenlerini mercek altına aldı. Hekimlerin aile hekimliği görevinden ayrılış nedenlerine yönelik olarak bir anket hazırlayan Bakanlık, hekimlere başta şiddet konusu olmak üzere çeşitli sorular yöneltti. "En son sözleşmenizi feshetme veya yenilememe sebebiniz nedir" diye soran Bakanlık, "Aile hekimliği yaptığınız süre içerisinde işyerinde çalışma arkadaşları veya hastalar tarafından yıldırma amaçlı tacize (mobbing) maruz kaldığınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna ankette yer verdi. Ankette Bakanlığın, aile hekimliğini bırakan hekimlere "Tekrar dünyaya gelseniz aynı mesleği seçer miydiniz?" diye sorması da dikkat çekti.
"Kim tarafından size mobbing yapıldığını düşünüyorsunuz" sorusunun yer aldığı ankette karşı kalınan şiddettin fiziksel mi, cinsel mi, sözel mi, duygusal mı yoksa ekonomik olduğu da soruldu.
AİLE HEKİMİNE RANDEVU AYARI
Öte yandan Merkezi Randevu Sistemine dahil edilen aile hekimlerinin sisteme uyum sağlayamadığı ortaya çıktı. 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle aile hekimliğinde 'Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne geçilmişti. Fakat Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı tespitlere göre aile hekimleri tarafından çalışma cetvellerinin yeterince tanımlanmadığı ve sistemin verimli olarak kullanılmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle vatandaşların randevu almak yerine direk olarak aile hekimlerine gitmek zorunda kaldığı belirlendi.Bu kapsamda Bakanlık, vatandaşların randevu sisteminden yararlanabilmesi için aile hekimlerinin 30 günlük çalışma cetvellerini sisteme tanımlamaları talimatı verdi.
Ayrıca Bakanlık, aile hekimlerinden poliklinik hizmetlerinin en az yüzde 50'sini randevuya açmalarını da istedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...