Uluslararası iki imam hatip lisesi daha yolda...

Uluslararası iki imam hatip lisesi daha yolda...

GÜNDEM Haberleri

Ülkelerle ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla açılan ve yabancı uyruklu öğrencilerin okuduğu uluslararası imam hatip liselerine yenileri eklenecek.

Gökhan KAYA/ ANKARA
Türkiye'nin Müslüman ülkelerle bağını kuvvetlendirmesi ve o ülkelerin eğitimli din görevlisi ihtiyacını gidermesi için Türkiye'de açılan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Liselerine yenileri ekleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında yapılan işbirliği ile İstanbul, Kayseri ve Konya'da açılan üç Uluslararası İmam Hatip Lisesine iki tane daha eklenecek.
Kayseri Kocasinan Mustafa Germirli Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, Konya Selçuklu Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu İmam Hatip Liselerine ek olarak bu yıl iki yeni uluslararası imam hatip lisesi açılacak.
Balkan ülkeleri, KKTC, Türk Cumhuriyetleri, Türk ve Akraba Toplulukları başta olmak üzere 72 ayrı ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğü bu okulların artırılmasıyla birlikte uluslararası öğrenci sayıları da hızla fazlalaşacak.
Böylelikle bu okullarda öğrenim görmesi için Türkiye'ye getirilecek öğrencilerin, dinini doğru bir şekilde öğrenmeleri sağlanacak.
Ayrıca bu ülkelerle Türkiye arasında sağlam, kalıcı bir diyalog kurularak dostluk köprüsü oluşturulması hedeflenirken, din ve vicdan hürriyetine saygılı din görevlileri yetiştirilecek.
DÖNÜŞTE ZORLANILMAYACAK
nbsp;Diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında yaşayan Türk ailelerin eğitim çağındaki çocuklarının eğitim seviyelerini yükseltmek, Türkçe ve Türk kültürü ile bağlarını güçlendirmek ve yurda dönüşlerinde Türk eğitim sistemine uyumlarını kolaylaştırmak için de çalışma yapacak.
Yurt dışında bulunan mevcut okullarda niteliği artırmayı hedefleyen Bakanlık, yurt dışında inşa edilmesi planlanan okullarla ilgili ön araştırma yapmak amacıyla yurt dışına ziyaretler gerçekleştirecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...