İlker Başbuğ adaylık teklifi aldı mı?

/ Kaynak: DHA
İlker Başbuğ adaylık teklifi aldı mı?

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İlker Başbuğ, yeni kitabı 'Nasıl Bir Türkiye' isimli kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu.

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "İç güvenlik yasasıyla ilgili olarak, bugün muhalefet partilerinin ve toplumun bir kesiminin ciddi endişeleri olduğunu duyuyoruz, izliyoruz. Eğer demokrasilerde ideali yakalayacaksak çoğulculuğu düşünmemiz lazım" dedi.
Trump AVM'deki, D amp;R mağazasında gerçekleşen imza gününde okurları, Başbuğ'a yoğun ilgi gösterdi. Kitap imzalatanlar, İlker Başbuğ'la fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

"DÜŞÜNCELERİMİ BU KİTAP ARACILIĞYLA KAMUOYUYLA PAYLAŞTIM"
Kitapla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İlker Başbuğ, "Bu kitap benim beşinci kitabım. Kitapta özellikle askerlik görevi esnasındaki tecrübelerimize dayalı olarak karşılaştığımız sorunları ve son bölümde de nasıl bir Türkiye görmek istediğimizi, karşılaştığımız problemleri, bu problemlere karşı çözüm tarzlarını anlatmaya çalıştım. Neticede düşündüğümüz şeyleri bu kitap aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaktı amacımız" dedi.

"ÜMİT EDİYORUM Kİ İKTİDAR PARTİSİ MUHALEFETİN ENDİŞELERİNİ DİKKATE ALIR"
İç güvenlik paketiyle ilgili düşüncesi sorulan İlker Başbuğ, "Kitabın, 'Nasıl Bir Türkiye' bölümünde de değindiğimiz bir konu var. Anayasaya göre Türkiye Cumhuriyeti biliyorsunuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti... Tabi demokratik devlet niteliğine baktığımız zaman, demokraside ideal, çoğulculuğu yakalamaktır. Bazen çoğunluğun dediği oluyor ama, önemli olan çoğulculuğu yakalamaktır. Arzu edilen, ulaşılmak istenen budur. İç güvenlik yasasıyla ilgili olarak, bugün muhalefet partilerinin ve toplumun bir kesiminin ciddi endişeleri olduğunu duyuyoruz, izliyoruz. Eğer demokrasilerde ideali yakalayacaksak çoğulculuğu düşünmemiz lazım. Çoğulculukta da çoğunluğa sahip iktidarın; diğer tarafların, diğer kesimlerin düşüncelerini de, bu konuya ilişkin tekliflerini de düşünmesi, değerlendirmesi kanaatimce doğru olur. Son günlerde iç güvenlik yasasına ilişkin olarak gerek Türk toplumunun büyük bir kesimini gerekse özellikle siyasi partilerin ciddi endişeleri var. Ümit ediyorum iktidar partisi de bu muhalefetin, kamuoyunun endişelerini dikkate alarak bu yasanın meclisten çıkarılmasını düşünür" diye konuştu.

"MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI TEKLİFİ ALMADIM"
'Milletvekili adaylığı teklifi aldınız mı?' sorusuna Başbuğ, 'Hayır' cevabını verdi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...