Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'ndan "Şiddetten uzak durun" çağrısı

/ Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'ndan "Şiddetten uzak durun" çağrısı

Politika Haberleri  / AA

Kılıçdaroğlu, Ege Üniversitesi'nde bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin, üniversite gençliğine şiddetten uzak durmaları çağrısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Üniversitesi'nde bir öğrencinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin, üniversite gençliğine şiddetten uzak durmaları çağrısında bulundu.

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Geleceğimizi Birlikte Kuruyoruz" adlı İzmir Kültür Sanat Buluşması'na katılan Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası gazetecilerin Ege Üniversitesi'ndeki olaylarda bir öğrencinin yaşamını yitirmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Bu olayın kendisini derinden üzdüğünü, üniversitelerde herkesin düşüncesini özgürce dile getirebilmesi gerektiğini ancak bunun yolunun şiddete başvurmak olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bir genci üniversiteye göndermek bir anne ve babanın umudunu geleceğe taşımasıdır. Bu kadar acı bir olayın gerçekleşmiş olması sadece o aileyi değil hepimizi derinden üzmüştür. Aileye başsağlığı, ölen gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu tür olayların bir daha olmaması bizim en büyük arzumuz. Buradan üniversitedeki genç arkadaşlarıma sesleniyorum, düşüncelerinizi özgürce dile getirin ama şiddetten uzak durun, annelerinizi babalarınızı üzmeyin. Türk siyasetini elbette sorgulayacaksınız ama şiddete başvurduğunuz zaman bütün inandırıcılığınızı kaybedersiniz. Lütfen şiddetten uzak durun."

Kılıçdaroğlu, sanatçılarla çok güzel bir toplantı yaptıklarını, sanatçıların düşünce ve önerilerini aktardıklarını, zaman zaman CHP'ye yönelik eleştirilerini de dile getirdiklerini anlatarak, sanatçıların büyük sorunlarının bulunduğunu ve CHP'den büyük beklentileri olduğunu ifade etti.

Toplantının basına açık olan açılış bölümünde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ise iktidarın kültür sanatta yasaklama yoluna gittiğini savundu.

Karakaş, İzmir Kültür Sanat Resepsiyonu'nun Ege Üniversitesi'ndeki olaylar nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Toplantıda, aralarında Onur Akın ve Rengim Gökmen'in de bulunduğu sanatçılarla sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin görüşlerini dile getirdiği ifade edildi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...