Esad yine katliam yaptı

Esad yine katliam yaptı

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Esed güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 102 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin, yönetim karşıtlarının kontrolünde olan yerlere karadan tank, roket ve havan topu, havadan ise helikopter ve savaş uçaklarıyla saldırdığı belirtildi.
Saldırılarda Halep'te 44, başkent Şam'ın kırsalında 16, Lazkiye ve İdlib'de 13'er, Dera'da 10, Hava ve Deyru'z Zor'da 3'er olmak üzere 102 sivilin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, ölenler arasında 17 çocuk, 16 kadının bulunduğu ifade edildi.
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Hama, Dera ve başkent Şam'da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...