Yeni Lumia 640'a onay geldi

Yeni Lumia 640'a onay geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un yeni telefonu Lumia 640 için onay geldi

Microsoft için yeni işletim sistemi Windows 10 ve artık Nokia yerine kendi adını taşıyacak olan Lumia telefonlarıyla şirket açısından çok önemli bir sene geçireceği tahmin ediliyor. Yeni işletim sistemiyle gelecek tek platform ve tüm cihazların destek verme anlayışı için Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtacağı telefonlar da merakla beklenirken ilk cihaz Brezilya'daki Anatel isimli bir operatörün onaylamasıyla ortaya çıktı. Lumia 640 model adını ve RM-1109 kod adını taşıyacak cihazın giriş seviye bir cihaz olacağı anlaşıldı. Teknik özellik detayları bakımından 5 inç büyüklüğünde 720p ekran, Snapdragon 400 işlemci, 1GB RAM ve 8GB depolama kapasitesine sahip olacak olan Lumia 640, 8.7MP arka ve 0.9MP ön kamera ile donatılmış. Ayrıca çift sim-kart ve dijital tv desteği sunacağı da belirtilmiş. (Dijital tv özelliği Brezilya'da Anatel için özel olabilir) Ayrıca 2500mAh batarya taşıyacağı anlaşılan cihazın giriş seviyesi Lumia ve diğer telefonlara oranla gayet iyi bir bataryaya sahip olduğunu söyleyebiliriz.


Bir diğer merak konusu olan hangi Windows sürümü ile geleceği konusunda bir detay bulunmamasına rağmen Windows 10'un beta, yani teknik önizleme sürümünde olmasından dolayı Windows Phone 8.1 sürümü ile piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak çıkmasından kısa süre içinde çok büyük ihtimalle teknik önizleme dosyası da isteyen kullanıcıların geçiş yapabilmesi için yayınlanacağını düşünüyorum.


Bunun yanı sıra bir de Lumia 645 adında bir cihazın daha geleceği söylenirken, bu cihazın ve tanıtılabilecek diğer telefonlar hakkında bilgiyi MWC 2015 etkinliğinde hep beraber göreceğiz.


Son olarak Lumia 640 cihazının LTE ve NFC desteği sunacağı da belirtilirken $275 bir fiyat etiketine sahip olduğu söyleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...