Boksör Arthur Abraham ünvanını korudu

Boksör Arthur Abraham ünvanını korudu

SPOR Haberleri

Süper orta sıklet dünya boks şampiyonu Abraham unvanını korudu

Dünya Boks Organizasyonu (WBO) süper orta sıklet dünya şampiyonu Ermeni kökenli boksör Arthur Abraham, Berlin'de Paul Smith ile yaptığı unvan maçını hakem kararıyla kazandı.
"O2" World salonunda yapılan 12 rauntluk karşılaşmada Abraham, İngiliz rakibini 116-112, 117-111 ve 117-111'lik hakem puanlamasıyla mağlup etti.
Böylece dünya şampiyonluğu unvanını koruyan Abraham, profesyonel boks yaşamında yaptığı 46 karşılaşmadan 42'sini de kazanmış oldu.
Karşılaşmadan sonra açıklama yapan Abraham, çok çetin bir mücadele olduğunu belirterek, "Smith, çok cesurdu. Saygı duydum. Karşılaşmanın son saniyesine kadar elimden geleni yaptım" dedi.
Şimdi kendisiyle mücadele edecek rakibi bekleyeceğini ifade eden Abraham, herkese karşı mücadeleye hazır olduğunu aktardı.


- Genç boksör Burak Şahin nakavtla kazandı
Abraham-Smith karşılaşması öncesinde Türk boksör Burak Şahin, Ukraynalı rakibi Maksym Pediura'yı mağlup etti.
23 yaşında olan Şahin, ağır sıklet maçında 3. rauntta rakibini nakavt etti ve kariyerindeki 6. maçını da kazandı.
Şahin'i maçtan sonra Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, ailesi ve arkadaşları tebrik etti.
Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, galip geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Allah'a şükür maçı kazandım. Antrenmanlardaki emeklerim boşa çıkmadı" dedi.
Karşılaşmanın 6 rauntluk bir maç olduğuna işaret eden Şahin, ''Ben normalde 6 raunt mücadele edeceğimi düşündüm. Ancak fırsatını yakaladım ve nakavt yaptım'' ifadesini kullandı.
Şahin, bundan sonra dünya şampiyonluğuna doğru adım adım gitmeyi hedeflediğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...