Nijerya ordusu o kenti geri aldı

Nijerya ordusu o kenti geri aldı

DÜNYA Haberleri

Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydoğusunda girdiği çatışmada Boko Haram'ın elinden stratejik bir kenti aldığını bildirdi.

Twitter üzerinden mesaj gönderen Nijerya ordusu, Baga kentinin Boko Haram'dan geri alındığını açıkladı. Örgüt bu yılın başında kentte büyük bir katliam gerçekleştirmişti. Boko Haram'ın Baga'da 2 bin kişiyi öldürdüğü tahmin ediliyor. Çad, Nijer ve Kamerun sınırı üzerinde bulunan ve ticari öneme sahip Baga, Ocak ayından bu yana Boko Haram'ın elindeydi. Kentin militanların eline geçmesinin ardından çok sayıda kişi Baga'yı terk etmişti. nbsp;
Nijerya ordusu çatışmalarda ağır kayıplar bulunduğunu ve temizlik yapıldığını, ancak ayrıntıların daha sonra verileceğini belirtti. Operasyona Nijerya Hava Kuvvetleri de destek verdi. Baga, Nijerya'nın önemli bir askeri üssünün yanında bulunuyor. Bölgede çatışmalar, komşu devletlerin de asker desteğinde bulunmasının ardından iyice şiddetlenmişti.
Komşu Nijer'de de ordu ve Boko Haram arasında Çad Gölü yakınlarında bir köyde yaşanan çatışmalarda en az 21 kişi öldü. Nijer ordusu ölenlerden yedisinin asker, 14'ünün militan olduğunu açıkladı.


Kaynak: VOA Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...