Türkler önüne gelen ilk e-maile tıklıyor

Türkler  önüne gelen ilk e-maile tıklıyor

Ekonomi Haberleri

Türklerin sergilediği en riskli davranış "e-maille gelen linklere düşünmeden tıklayıp, hiçbir kontrol yapmadan kredi kartı bilgilerini girmek"

Bankalara yönelik yapılan siber saldırılar "güvenlik" meselesinin sorgulanmasına sebep oldu. En son bir siber çetenin gerçekleştirdiği saldırılarda bankalardan yaklaşık 1 milyar doların çalınması tüketicileri tedirginliğe itti. Siber saldırganlar direkt bankaları hedef alırken, tüketiciler de riskli davranışlarla hesaplarının çalınmasına çanak tutuyor. E-ödeme alanında faaliyet gösteren Asseco SEE Türkiye'nin Müdürü Hatice Ayas, Türklerin internetten alışverişlerde ve bankacılık hizmetlerinden bir çok riskli davranış sergilediğini belirterek, "En dikkat çekeni e-maille gelen linklere düşünmeden tıklayıp, hiçbir kontrol yapmadan kredi kartı bilgilerini girmek. Kredi kartı bilgilerinin girildiği web sayfalarının güvenli bir alan olup olmadığının kontrolünün yapılmaması ve kredi kartı bilgilerinin, herhangi bir sorgulama yapmadan telefon ve mail ortamında paylaşılması" dedi. Ürün/hizmet satın alınan internet sayfasında müşteri hizmetleri, iletişim adresi bilgilerinin açık bir şekilde yazılı olup olmadığının ve satılan ürünün iptal/iade koşullarının belirtilip belirtilmediğine dair kontrollerin yapılması gerektiğini ifade eden Ayas, "Bu bilgilerin yer verilmediği internet ya da e-ticaret sayfalarından hizmet alma konusunda daha hassas davranılmalı. Kredi kartı bilgilerinin girildiği ödeme sayfasında iken internet tarayıcısındaki (browser) adresin 'https' olup olmadığı kontrol edilmeli. Sayfa https olarak açılıyor ve kilit işareti tarayıcıda görünüyorsa kredi kart bilgileri güvenli bir alanda giriliyor demektir. Ayrıca sayfadaki ürün ve hizmetlerin fiyatlarının gerçekçi olup olmadığına dikkat edilmeli" diye konuştu. nbsp;

ÖMER TEMÜR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...