Tarladan enflasyona iyi haber

Tarladan enflasyona iyi haber

Ekonomi Haberleri

Geçen yıl yaşanan kuraklığın aksine bu sene yurt genelinde yağışların iyi gitmesi, "tarımda yüksek verim" beklentisini oluşturdu.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kış dönemindeki yağışların hububat üretimini olumlu etkilediğini belirtti. Karın, hububat için yorgan görevi gördüğünü ifade eden Yetkin, "Kışın olması gereken yağışlar alındı. Tohumlar kendi nemiyle filizlenecek. Buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik, mercimek, nohut ve fasulye gibi ürünlerde olumsuzluk yaşamayacak" dedi. Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar da, "Eğer gübrelemeyi de doğru şekilde yaparsak hem verimli hem kaliteli ürün elde etmemiz mümkün" diye konuştu.
HUBUBATTA SIKINTI YOK
Bu yıl alınan yağışlardan memnun olan ziraatçiler, özellikle buğday, arpa, yulaf, çavdar, çeltik, mercimek, nohut ve fasulyede sıkıntı yaşanmayacağını bekliyor.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...