Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O katliama Hizbullah militanlarıda katılmış

O katliama Hizbullah militanlarıda katılmış

DÜNYA Haberleri

Suriye'nin Halep kentindeki Rityan ve Hardetennin'i Nusra cephesine karşı kaybeden Esad askerleri geri çekilirken kan donduran bir katliama imza attı.

Suriye'nin Halep kentinde muhalifler karşısında ağır yenilgi alan Esad askerleri ile ona yardım eden İranlı subaylar ve Hizbullah milisleri geri çekilirken geride ne varsa yok ediyorlar. Nusra Cephesi'nin 5 günlük yoğun çatışmalardan sonra Halep'in kuzeyindeki stratejik öneme sahip Rityan beldesine bağlı Hardetennin köyünü aldığı ve bu bölgeden çekilmek zorunda kalan rejim askerlerinin 10'u çocuk 48 sivili kurşuna dizdiği kaydedildi.
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, Suriye ordusuna bağlı birliklerin Halep'in kuzeyindeki Rityan beldesine bağlı Hardetennin köyünden çekilmeden önce gerçekleştirdiği infazda kadınların da öldürüldüğü belirtildi.
TARLALARA ATTILAR
Bölgedeki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan, "Şam yönetimine bağlı güçler ile Hizbullah milisleri kentin kuzeyinden sivillere zarar vererek çekiliyor. Hardetennin köyünden rejim güçleri çekilirken 48 sivili infaz ederek tarım alanlarına attı" dedi. Bu arada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Halep'te çatışmaların 6 hafta dondurulmasının insani yardım girişine imkan sağlayacağını ve diğer bölgelerde de benzeri çözümlerin geliştirilmesi için umut vereceğini kaydetti. Ban, "Suriye'de siyasi çözüm bulunması için şiddetin bir an önce azaltılmasına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
KÜÇÜKLERİN YAŞAM SAVAŞI
BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Uluslararası Çalışma Örgütü ve 'Save the Children' isimli uluslararası sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan bir araştırmaya göre 6 bine yakın Suriyeli sığınmacı çocuk Lübnan sokaklarında çalışarak hayatta kalma mücadelesi veriyor. UNICEF görevlisi Abi Khalil Abir, gerçek rakamların daha fazla olabileceğini ifade ediyor. Araştırmadaki verilere göre Lübnan'da sokaklarda çalışan çocukların yüzde 73'ü Suriye, yüzde 8'i Filistin yüzde 10'u ise Lübnanlı. Yaşları 7 ila 14 arasında değişen çocukların yaptıkları işlerden en yaygın olanları ise ayakkabı boyacılığı, araba yıkama, çöp temizleme ve hamallık.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...