Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Moskova'da Ukrayna protestosu

/ Kaynak: AA
Moskova'da Ukrayna protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Ukrayna'da bir yıl önce düzenlenen, 'Meydan' olayları olarak bilinen gösteriler protesto edildi.

Moskova'nın merkezinde yer alan Puşkin Meydanı'nda "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz" sloganıyla toplanan kalabalık, Devrim Meydanı'na kadar yürüdü.
"Anti-Meydan" adlı bir sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen yürüyüşte, Ukrayna'nın doğusunda yaşanan çatışmaların son bulması yönünde pankartlar taşındı ve ayrılıkçılar lehine sloganlar atıldı.
Moskova polisinin verilerine göre yürüyüşe 35 bin kişi katıldı. Yürüyüşe destek verenler arasında, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Rus politikacılar da yer aldı.
Nina Tarasova isimli gösterici, Ukrayna'nın doğusunda iki kız kardeşinin yaşadığını belirterek, "Bugün buraya Ukrayna'daki iç savaşı protesto etmeye geldim. Gösteriye bu kadar geniş katılım olması memnun edici. Ukrayna'ya bir an önce barış gelmesini istiyoruz" diye konuştu.
Aleksey Veregaşin adlı gösterici ise Moskova'ya gösteriye katılmak üzere bir günlüğüne geldiğini söyledi. Veregaşin, "Turuncu devrim karşıtı atmosferi desteklemek için buradayım" dedi.
Ruslan Dubrov ve ailesi de Ukrayna'da barışa destek için yürüdüklerini dile getirdi.
Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya alması üzerine, 2013'ün kasım ayında Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda protesto eylemleri başlamıştı. Daha sonra protestocular ile hükümet güçleri arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda eylemci hayatını kaybetmişti. Olayların ardından Yanukoviç, Şubat 2014'te başkent Kiev'i terk ederek Rusya'ya gitmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...