İran: Yaşlı tilki İngiltere yeni yağmalar peşinde

/ Kaynak: AA
İran: Yaşlı tilki İngiltere yeni yağmalar peşinde

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi: 'Yaşlı tilki (İngiltere), İngiliz halkının itirazlarını bastırmak için yeni yağmalar peşinde' dedi.

İran Radyo ve Devlet Televizyonu bünyesinde faaliyet gösteren Gazeteciler Kulübü'ne konuşan Tümgeneral Firuzabadi, İngiltere ile Bahreyn arasında yeni askeri üs kurulmasına yönelik imzalanan anlaşmaya ilişkin, "Dünyayı yağmalayan yaşlı tilki (İngiltere), avından küçük bir parçayı geride bıraktığını hatırladı ve onun için geri dönmek istiyor" değerlendirmesini yaptı.
İngiltere'nin yeni sömürüler peşinde koştuğunu öne süren Firuzabadi, şunları kaydetti:
"İngiltere her zaman bu tür avların peşinde olmuştur. Onların dünya ülkelerinin içişlerine müdahale etmekten başka bir işleri yok. Fakir İngiltere adası servetini, Müslüman ülkeleri, Güney ve Doğu Asya ile Latin Amerika ülkelerinin zenginliklerini sömürerek elde etti. Sömürdüğü servet azalmaya başladığı için bunu telafi etmek ve İngiliz halkının itirazlarını bastırmak için yeni yağmalar peşinde."
İngiltere ile Bahreyn, Bahreyn'in Mina Salman Limanı'nda yeni bir askeri üssün kurulması yönünde anlaşma imzalamışlardı. Anlaşma, İngiltere'nin Körfez'deki deniz kuvvetleri varlığını genişletmeyi hedefliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...